ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι λένε στην απολογία τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη

1 min read

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 56 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.

Αυτοί τη φορά , σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με ειδικό όχημα και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο του Πλημμελειοδικείου στην αίθουσα του δικαστηρίου.

ΟΆγγελος Μητρετώδης στην απολογία του δήλωσε πως πέρασαν τα σύνορα και είναι ξεκάθαρα ως περάσαν λόγω των καιρικών συνθηκών. «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».Ο Δημήτρης Κούκλατζης ανέφερε παρόμοια πράγματα στην κατάθεση του και τόνισε πως «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι συνήγοροι τους.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τις 56 ημέρες που βρίσκονται στη φυλακή και δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Την ελπίδα του πως o Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους εξέφρασε εκ νέου ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ.

Φωτογραφίες από την μεταγωγή τους: 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση