ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι κρύβει η συνάντηση των Eυρωπαίων με τον Zelensky – Αντιμέτωποι με την καταστροφή, τον στέλνουν «πακέτο» στον Πούτιν

1 min read

Ανακρούουν πρύμναν σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό και τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς οι κυρώσεις που επέβαλαν στον Vladimir Putin όχι μόνο δεν απέδωσαν, αλλά είχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Η Μόσχα ισχυροποιήθηκε και πλέον ο κόσμος αναδιατάσσεται επ’ ωφελεία της εξ Ανατολάς δύναμης…
Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, o Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi κατά την επίσκεψή τους στην Ουκρανία πιθανότατα προέτρεψαν τον Ουκρανό ηγέτη Volodymyr Zelensky να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο πρόεδρο.
Πιθανός λόγος για αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι η οικονομική ζημιά που υπέστησαν αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες, ως αποτέλεσμα των τρεχουσών εξελίξεων στην Ουκρανία γίνεται πιο σοβαρή και πιο δύσκολο να αντισταθμιστεί.
«Η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται πολύ, ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ», αναφέρει η Die Welt.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας έφτασαν στο Κίεβο με προσωπική ατζέντα.
Ο Macron «ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση του στη σύγκρουση».
Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος έχει μετατραπεί σε «ψυχρό πραγματιστή», ο οποίος, δεδομένων των οικονομικών συνεπειών της κρίσης, ανησυχούσε περισσότερο για το τέλος της παρά για την ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Στο Κίεβο, αυτό προκάλεσε απογοήτευση.
Για τον Ιταλό πρωθυπουργό, σύμφωνα με την Die Welt, η συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι αποτελεί από μόνη της σημαντικό μήνυμα.
Μετά από χρόνια στο περιθώριο της ΕΕ, τώρα «θέλει να κάνει την Ιταλία ξανά πρωταγωνίστρια».
Αν η Ιταλία θεωρούνταν μέρος του γαλλογερμανικού άξονα, αυτό το σχέδιο θα είχε επιτυχία, τονίζει η εφημερίδα.
Στην αρχή ήταν συγκρατημένος, τώρα όμως ο Ιταλός πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της άρσης του αποκλεισμού των αποθεμάτων σιταριού στα ουκρανικά λιμάνια.
«Η κατάσταση στην Ιταλία γίνεται όλο και πιο ασταθής: εάν οι οικονομικές επιδόσεις αποτύχουν να ανακάμψουν λόγω των τρεχόντων γεγονότων στην Ουκρανία, η σταθερότητα της χώρας θα τελεί εν αμφιβόλω», καταλήγει το δημοσίευμα. 

Putin: Η Δύση δεν «γονάτισε» τη Ρωσία – Οι κυρώσεις θα κοστίσουν 400 δισ. στην Ε.Ε.

Η Δύση απέτυχε να «γονατίσει» τη Ρωσία, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω κυβερνοεπίθεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το οικονομικό blitzkrieg που εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Ε.Ε. εναντίον της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν εξαρχής καταδικασμένο σε αποτυχία.
«Oι κυρώσεις είναι πιο επιβλαβείς για όσους τις επιβάλλουν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ΕΕ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και «χορεύει στον ρυθμό άλλων».
Ο πληθωρισμός αυξάνεται στις χώρες της Ε.Ε. όπως και η ανισότητα, ενώ τα πραγματικά συμφέροντα των ανθρώπων στην Ευρώπη παραγκωνίζονται», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin κατηγόρησε τη Δύση ότι σκέφτεται την επιβολή κυρώσεων όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα είναι εκτός γραμμής.

Προειδοποίηση Merkel: Πρέπει να παίρνεις τον Putin στα σοβαρά

«Πρέπει κανείς να παίρνει τον Putin στα σοβαρά», προειδοποιεί η τέως καγκελάριος Angela Merkel σε συνέντευξή της στο Redaktionsnetzwerk Deutschland η οποία παραδέχτηκε επίσης τις δικές της αδυναμίες όταν ήταν στο τέλος της θητείας της στο τιμόνι της καγκελαρίας.
Η Γερμανίδα πρώην πολιτικός επανέλαβε την υποστήριξή της στην πολιτική του Olaf Scholz, λέγοντας ότι «πιστεύει ότι είναι σωστό η Δύση να παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης της Ουκρανίας, χωρίς να συμμετέχει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση».
Ερωτηθείς αν ο Putin περίμενε να επιτεθεί στην Ουκρανία έως ότου δεν ήταν πλέον στην εξουσία, η Merkel απάντησε:
«Η αποχώρησή μου μπορεί να συνεισέφερε, όπως οι εκλογές στη Γαλλία, η αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και η στασιμότητα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ».
Στην ίδια συνέντευξη, η Merkel παραδέχτηκε τη δική της αδυναμία στο τέλος της θητείας της:
«Ήταν σαφές ότι δεν θα ήμουν στην εξουσία για πολύ ακόμη, και έτσι διάφορες προσπάθειές μου τον περασμένο χρόνο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα (…)
Ο Putin δεν ήταν πλέον έτοιμος για συναντήσεις κορυφής».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.