ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι κρύβει η επιχείρηση νόμος-τάξη-ηθική της κυβέρνησης

1 min read

Αντιπερισπασμός λόγω προσφυγικού και φορο-διαψεύσεων, αλλά και επιστροφή «στο παρελθόν της Δεξιάς». Ανησυχία για την στόχευση στη νεολαία λίγο πριν την επέτειο τοιυ Πολυτεχνείου. “Γελοιότητες” τα περί αφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυξημένη δόση “νόμου και τάξης” με υπέρμετρο αυταρχισμό και ανάσυρση απαγορεύσεων από το μακρινό παρελθόν κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη σε δύο λόγους:

– Ο ένας, αφορά την προσπάθεια αντιπερισπασμού καθώς μείζονα θέματα, όπως το προσφυγικό ή το φορολογικό, φέρνουν “απέναντι” από την κυβέρνηση τμήματα του πληθυσμού τα οποία της έδωσαν την εκλογική νίκη πριν από τέσσερις, μόλις, μήνες.

Παραπέμπουν δε, στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των “μακεδονομάχων-προσφυγομάχων» από τη μια και στα μηνύματα περί απογοήτευσης της «μεσαίας τάξης» για τις ισχνές φοροελαφρύνσεις από την άλλη, που τερμάτισαν απότομα την μετεκλογική περίοδο χάριτος.

– Ο άλλος λόγος, κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται με θεμελιωμένες δεξιές αντιλήψεις περί «νόμου και ηθικής». Όπως η επαναφορά του αδικήματος «της βλασφημίας» (σ.σ. με ποινή διετή φυλάκιση) ή η απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης μετά τις 10 μμ, που κάνει ακόμα και τον περιλάλιτο «νόμο Παπαθεμελή» να φαντάζει… τολμηρός.

Το στοιχείο που εντοπίζει ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι αυτά τα μέτρα, στον πυρήνα τους, στοχεύουν στη νεολαία. Όπως σημειώνουν: «Το άγριο σκηνικό με τη χθεσινή επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), αλλά και το πρωτόγνωρο σκηνικό που έζησαν νεαροί θαμώνες σε κλαμπ στου Γκύζη, όπου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν για να ψάξουν ναρκωτικά υποχρεώνοντας τους «πιτσιρικάδες» να πέσουν γονατιστοί με τα χέρια στο σβέρκο, όχι μόνο μας γυρνάει δεκαετίες πίσω, αλλά ‘αγριεύει’ ακόμα και τμήματα νεολαίας που ‘δεν ασχολούνται΄ με την πολιτική».

Η χρονική συγκυρία, επιπλέον, επισημαίνεται ιδιαίτερα, καθώς τα παραπάνω σημειώθηκαν λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτό, σε συνδυασμό με την προχθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πως «κάποιοι θέλουν νέο Γρηγορόπουλο», προκαλεί (και) στην αξιωματική αντιπολίτευση ερωτήματα για το εάν και πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο – «και από ποιούς».

Δεν διέλαθε της προσοχής δε, η κοινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25 απέναντι στα χθεσινά γεγονότα, σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ που στήριξε την επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ επικρίνοντας απλώς «τις ακρότητες».

«Γελοιότητες» και εύσημα στην Αντιτρομοκρατική

Στο σημείο αυτό, η Κουμουνδούρου στηλίτευσε την «επισήμανση» της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έπαθε αφωνία» με την εξάρθρωση της «Ομάδας Αυτοάμυνας», παραπέμποντας στην δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Γιάννη Ραγκούση.  «Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα της δώσουμε συγχαρητήρια», είπε την Κυριακή, λίγες ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξάρθρωση. Πέραν τούτου, κομματικές πηγές χαρακτηρίζουν «γελοιότητες» το κυβερνητικό επιχείρημα περί «ανοχής του κόμματος στην ανομία», επικαλούμενοι, «πέραν της λογικής», τις επιτυχίες που είχε καταγράψει η ΕΛΑΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.