ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι ετοιμάζει η Ιαπωνία; Οι πύραυλοι βεληνεκούς 30χλμ που αναπτύσσει φτάνουν μέχρι την Κίνα και οπουδήποτε στην Β. Κορέα

1 min read

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας αναπτύσσει πολλαπλούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που φτάνουν περίπου μέχρι τα 3.000χλμ ως απάντηση στις Κίνα, Βόρειο Κορέα, Ρωσία. 
Τα όπλα και συστήματα νέας γενιάς βρίσκονται δηλαδή σε θέση να φτάσουν οπουδήποτε στη Βόρεια Κορέα και σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Σε ορισμένες άλλες λεπτομέρειες για τη στρατηγική του Τόκιο, το πρακτορείο πρόσθεσε, επικαλούμενο μια καλά ενημερωμένη πηγή, ότι η Ιαπωνία αναπτύσσει έναν νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς με βεληνεκές 2.000 km το οποίο θα είναι έτοιμο έως τις αρχές του 2030 και έναν άλλο υπερηχητικό πύραυλο με βεληνεκές 3.000 km, ο οποίος μπορεί να φτάσει οπουδήποτε στη Βόρεια Κορέα και σε ορισμένα μέρη της χώρας μέχρι το 2035.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Fumio Kishida, ενέκρινε δημοσιονομικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, ο οποίος είναι ιστορικά ο μεγαλύτερος στην χώρα, με τα επίπεδα δαπανών να αγγίζουν τα 863 δισ. δολάρια, λόγω των στρατιωτικών δαπανών – ρεκόρ.
Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός που αποκαλύφθηκε από το Τόκιο, νωρίτερα αυτό το μήνα, φτάνει τα 51,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μια εβδομάδα αφότου ενέκρινε μια νέα αμυντική πολιτική με στόχο την αντιμετώπιση της κινεζικής στρατιωτικής επιρροής, περιγράφοντας τα σχέδια του Πεκίνο ως μια «πρωτοφανή στρατηγική πρόκληση».

Η Ιαπωνία υποστηρίζει την αεροπορία της αναπτύσσοντας μαχητικά επόμενης γενιάς

Ενόψει των εντεινόμενων απειλών από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία προς την Ιαπωνία, το Τόκιο αποφάσισε να αυξήσει τις στρατιωτικές του δαπάνες κατά 26%, φτάνοντας τα 51,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με την έναρξη του προγράμματος ασφαλείας του για να ενισχύσει τη στάση του απέναντι σε αυτές τις απειλές. στο Bloomberg.
Τα σχέδια της Ιαπωνίας, εκτός από την απόκτηση πυραύλων με βεληνεκές έως και γειτονικών χωρών, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού με τη Βρετανία και την Ιταλία και την αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων πυρομαχικών.
Ως μέρος της μεγαλύτερης αναθεώρησης της αμυντικής της πολιτικής εδώ και δεκαετίες, η Ιαπωνία σκοπεύει να διπλασιάσει τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό της, δηλαδή να τον αυξήσει από 1% του ΑΕΠ σε 2% έως το 2027.

Feature-Image-template-1-1024x575.jpg

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.