ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι εναλλακτικές δίνουν οι τράπεζες σε όσους ρυθμίσουν δάνεια

1 min read

Γενναίο κούρεμα ή το δάνειο σας σε fund, η επιλογή προς τους δανειολήπτες

Γενναίο κούρεμα και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις υπόσχονται οι τράπεζες σε όσους δανειολήπτες προσέλθουν για να κάνουν ρύθμιση στις οφειλές τους. Οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες ενημερώνουν με επιστολές τους πελάτες τους καθώς πρόκειται σύντομα να πουληθούν σε funds τα χαρτοφυλάκια με κόκκινα καταναλωτικά δάνεια.

Οι επιστολές, σύμφωνα με αρμόδια τραπεζικά στελέχη που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν σταλεί σε περισσότερους από 400.000 δανειολήπτες, από όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα, πριν την κρίση).

Πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις. Με τις επιστολές καλούνται οι οφειλέτες να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε Fund του εξωτερικού.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε Fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το Fund στην συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μπορεί να απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία “συνεργασίας/κουρέματος” κλπ. Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση υπόσχονται οι τράπεζες σε όσους ρυθμίσουν δάνειαΠρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση (ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει επιστολές, και αναμένονται αντίστοιχες κινήσεις από την Πειραιώς και την Eurobank).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Eurobank είναι το δεύτερο πακέτο αντίστοιχης πώλησης. Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν υπερβαίνει διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν υπερβαίνει διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση