ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι αναδρομικά θα πάρουν ένστολοι, γιατροί και πανεπιστημιακοί

1 min read

Τα αναδρομικά, που θα καταβληθούν το Νοέμβριο, καλύπτουν την περίοδο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ θα έπρεπε να καλύπτουν την περίοδο μέχρι σήμερα

Aναδρομικά συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ θα εισπράξουν εφάπαξ εντός του Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία λειτουργοί του Δημοσίου (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, καθηγητές ΑΕΙ κ.λπ.) οι οποίοι υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει ότι τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν σε περιόδους με καταληκτική ημερομηνία την 31η-12-2016. Βάσει, δηλαδή, της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, η αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, καθηγητών ΑΕΙ και λοιπών δημοσίων λειτουργών θα γίνει μέχρι την ημερομηνία ισχύος των προηγούμενων ειδικών μισθολογίων, ενώ στις αποδοχές που καταβλήθηκαν για την περίοδο από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα δεν θα γίνει αναδρομική προσαρμογή, με το αιτιολογικό ότι από τις αρχές του 2017 ισχύουν νέα, εντελώς διαφορετικά, ειδικά μισθολόγια για όλες αυτές τις κατηγορίες.

Δείτε τους πίνακες με τα αναδρομικά των ΕΝΣΤΟΛΩΝ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Δείτε τους πίνακες με τα αναδρομικά των ΓΙΑΤΡΩΝ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Δείτε τους πίνακες με τα ανδρομικά των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ωστόσο, τα νέα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν από την 1η-1-2017 δεν εφαρμόστηκαν άμεσα από την ημερομηνία αυτήν, αλλά ένα χρόνο μετά. Ολόκληρο το 2017 οι λειτουργοί του Δημοσίου αμείβονταν με βάση τα προηγούμενα ειδικά μισθολόγια. Αλλά και τα νέα ειδικά μισθολόγια εφαρμόσθηκαν με ρήτρα διασφάλισης των αποδοχών που καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2016. Προβλέφθηκε δηλαδή ότι σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συνολικές αποδοχές με βάση τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις προέκυπταν χαμηλότερες των αποδοχών που καταβάλλονταν βάσει των όσων ίσχυαν με τα προηγούμενα μισθολόγια, δεν επιβάλλεται μείωση αποδοχών αλλά οι προκύπτουσες αρνητικές διαφορές καταβάλλονται ως “προσωπική διαφορά”. Συνεπώς, οι αυξήσεις που προκύπτουν από την αποκατάσταση των αποδοχών στα επίπεδα πριν την 1η-8-2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., θα πρέπει να επεκταθούν και στα ποσά αποδοχών που καταβάλλονται από την 1η-1-2017, με την μορφή προσαυξήσεων στα ποσά της “προσωπικής διαφοράς”. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση θα όφειλε να καταβάλει αναδρομικά και για την περίοδο από την 1η-1-2017 έως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media