ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι αλλάζει στις εισφορές επαγγελματιών το φορο νομοσχέδιο

1 min read

Πού «κλείδωσε» η τελική πρόταση του υπ. Εργασίας για τις εισφορές των 1,4 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Οι 7 ασφαλιστικές κατηγορίες. Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα και σε ποιο όφελος προσδοκούν.

Να συμπεριληφθούν οι διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για τις εισφορές των μη μισθωτών στο φορολογικό σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων 10 ημερών επιδιώκει η κυβέρνηση.

Με στόχο να φανεί η σωρευτική ελάφρυνση στα χαμηλά εισοδήματα, καθώς για όσους δηλώνουν έως 10.000 ευρώ υπάρχει αύξηση εισφορών, αλλά σημαντική μείωση φόρου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι διατάξεις για τις νέες ασφαλιστικές κατηγορίες εισφορών 1,4 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών να κατατεθούν μαζί.

Τις βασικές αρχές της δομικής αλλαγής στο σύστημα υπολογισμού των εισφορών περιέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη εβδομάδα, ανάβοντας στην ουσία το «πράσινο φως» για την προώθησή της.

Θα συνοδεύεται δε από ειδική μελέτη στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα φαίνονται δύο βασικά σημεία:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.