ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι αλλάζει στα πρόστιμα για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

1 min read

Αναλυτικά η νέα αρχιτεκτονική των προστίμων σε περιπτώσεις όπως μη δήλωση εργαζόμενων, υποδηλωμένη εργασία ή στέρηση άδειας. Τι προβλέπεται ανά αριθμό επιχείρησης και ανά είδος παράβασης. Οι διαφορές με το προηγούμενο σύστημα και οι αντιδράσεις. Η υπουργική απόφαση.

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα επιβολής προστίμων από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση που υπεγράφη λίγο πριν τα Χριστούγεννα και δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ.

Η απόφαση, αλλάζει άρδην το πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων για εκατοντάδες παραβάσεις όπως στέρηση αδείας, αδήλωτες υπερωρίες, υποδηλωμένη εργασία κ.α.

Η νέα αρχιτεκτονική των προστίμων βασίζεται κατά κύριο λόγο στην βαρύτητα της παράβασης και το πλήθος των θιγόμενων εργαζόμενων, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει επίσης, ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων αποκλειστικά όμως μόνο όσων εργάζονται στον ελεγχόμενο τόπο εργασίας (δηλαδή στην έδρα, το υποκατάστημα, το παράρτημα κλπ), η επανειλημμένη επιβολή κυρώσεων για παρόμοιες παραβάσεις, το καθεστώς απασχόλησης (πλήρης, μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση) αλλά και η υπαιτιότητα (ο βαθμός ευθύνης για την τέλεση της παράβασης).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.