Τι αλλάζει σε εισφορές, συμβάσεις και μερική απασχόληση

Newskamatero

Από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και έως το 2023 τοποθέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την μείωση των εισφορών μόνο για τους μισθωτούς με πλήρη απασχόληση, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης της επιβάρυνσης, κατά κύριο λόγο για τα ψηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον επόμενο χρόνο, η ελάφρυνση του κόστους για τους εργοδότες και η αντίστοιχη αύξηση για τους εργαζόμενους έχει εκτιμηθεί σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ σωρευτικά μια μείωση της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων «κοστίζει» 2,6 δισ. ευρώ.

Το κόστος είναι σημαντικό και ήδη στο υπουργείο Εργασίας μετρούν πιθανές συνέπειες και τρόπους κάλυψης της «τρύπας» που θα δημιουργηθεί. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, πως αρχικά, ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ αφορούσε την μείωση των εισφορών για κύρια ασφάλιση από 20% σε 15%.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Αχτσιόγλου Σαφής επιστροφή σε μνημόνιο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά

Χθες στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τις επόμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, παρουσιάζοντάς τες ως δήθεν προστατευτικές για τους εργαζόμενους. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι δεν απευθύνεται σε ανόητους,» σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ‘Εφη Αχτσιόγλου. Και επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «προανήγγειλε ότι […]