ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θρίλερ στην Κυπαρισσία Της είχε επιτεθεί με μαχαίρι

1 min read

Συγκλονιστική κατάθεση για τον βίαιο σύντροφό της είχε δώσει, λίγο πριν εξαφανιστεί, η 42χρονη Ρουμάνα που βρέθηκε νεκρή. Τι δήλωσε ο ίδιος στη Realnews λίγες ώρες πριν παραδοθεί.

Των ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΝΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΣΟΥΡΈΛΗ

Με χτύπησε με το μαχαίρι… Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσει…». Αυτά ήταν τα προφητικά λόγια από την κατάθεση της Μόνικα Γκιους, τρία χρόνια πριν βρεθεί νεκρή και σκεπασμένη με τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού στην Κυπαρισσία, όπου διέμενε με τον Ρουμάνο ομοεθνή σύντροφό της Πέτρο Γκ., που παραδόθηκε στις Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής. Η 42χρονη είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 11 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας.

Συγγενείς του θύματος και άλλοι μάρτυρες περιέγραψαν το βίαιο παρελθόν του Ρουμάνου. «Είχε καταθέσει πολλές μηνύσεις εις βάρος του, αλλά συνήθως τις απέσυρε, διότι φοβόταν ότι θα τη σκοτώσει. Οταν έφευγε από το σπίτι μετά από ξυλοδαρμό και έψαχνε πού να μείνει, εκείνος έβγαινε στον δρόμο και την έψαχνε με το μαχαίρι στο χέρι. Δεν τον είχε παρατήσει επειδή φοβόταν μήπως τη σκοτώσει, όταν θα την έβρισκε. Είχε πει σε φίλη της: “Αυτός θα με σκοτώσει στο τέλος”», δηλώνει στη Realnews η ξαδέλφη της, Μιχαέλα.

Το χρονικό

Τα ίχνη της Μόνικα Γκιους χάθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο σύντροφός της, ο οποίος ζούσε στην Κυπαρισσία από τα 15 του χρόνια, έφυγε ξαφνικά για τη χώρα του. «Με τη Μόνικα ήμασταν τρία χρόνια μαζί, αγαπημένοι. Τον τελευταίο χρόνο της σχέσης μας άλλαξε η συμπεριφορά της, όταν έχασε την επιμέλεια των παιδιών που είχε από τον πρώτο σύζυγό της», δήλωνε στην «R» ο 39χρονος Ρουμάνος από την Ολλανδία, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα.

«Χωρίσαμε στα μέσα Ιανουαρίου. Εγώ έφυγα για τη Ρουμανία επειδή η μητέρα μου είχε πρόβλημα με την καρδιά της και με χρειαζόταν. Δεν ήξερα ότι η Μόνικα έχει εξαφανιστεί. Μόλις το έμαθα, πίστευα ότι έφυγε με άλλον άνδρα. Χωρίσαμε επειδή την είχα δει με άλλον άνδρα. Της είπα να πάει στο σπίτι μας, να πάρει τα πράγματά της και να φύγει. Πράγματι, ήρθε και πήρε τα πράγματα έπειτα από δύο-τρεις ημέρες, αλλά εγώ δεν ήμουν σπίτι, βρισκόμουν στη δουλειά», προσθέτει ο κατηγορούμενος.

Αμέσως μετά την εξαφάνιση της 42χρονης, η Αστυνομία άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό της γυναίκας. Σχηματίστηκε δικογραφία με τις καταθέσεις της Μόνικα, συγγενών και ανθρώπων που τη γνώριζαν, αλλά και γιατρών που την είχαν περιθάλψει επανειλημμένως στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, είτε για προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είτε λόγω ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, όπως η ίδια είχε αναφέρει. «Είχαμε τσακωθεί και μου έκανε μήνυση. Της είχα δώσει μια σφαλιάρα και έπεσε πάνω σε πόρτα με τζάμι και κόπηκε. Δεν τη χτύπησα με μαχαίρι, όπως με κατηγόρησε», ήταν η εξήγηση του Πέτρου Γκ. για το περιστατικό.

Δίωξη

Τον περασμένο Αύγουστο ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία άσκησε δίωξη κατά του 39χρονου Ρουμάνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τελικά, η σορός της Μόνικα βρέθηκε ένα μήνα μετά. Την 1η Σεπτεμβρίου το παράξενο χρώμα που είχε το τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε μέχρι και πριν από λίγους μήνες με τον Πέτρο Γκ. προκάλεσε την περιέργεια του ιδιοκτήτη που άρχισε να σκαλίζει το σημείο. Γρήγορα κατάλαβε ότι κάτι φρικτό συνέβαινε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Επειτα από ώρες ανασύρθηκε το άψυχο σώμα της γυναίκας. Την επόμενη ημέρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του πρώην συντρόφου της, το οποίο πριν από δύο εβδομάδες έγινε διεθνές, με την Ιντερπόλ να συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Λυπάμαι για ό,τι έχει γίνει, αλλά δεν φταίω, δεν είμαι μπλεγμένος σε αυτό. Είμαι αθώος και θα κάνω τα πάντα για να βρω ποιος το έχει κάνει για να επιβαρύνει εμένα. Μόλις μου είπαν ότι η Μόνικα είναι νεκρή και ο τρόπος που βρέθηκε, νόμιζα ότι ήταν ψέμα, ότι μου κάνουν πλάκα», είπε. Κάποιοι στην Κυπαρισσία είχαν δει εκείνες τις ημέρες τον Πέτρο Γκ. να αγοράζει τσιμέντο. Ο ίδιος απάντησε: «24 χρόνια που έμενα στην Κυπαρισσία δούλευα ως οικοδόμος. Εχω χτίσει τη μισή Κυπαρισσία, είναι η δουλειά μου αυτή, για αυτό αγόρασα τσιμέντο».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο άνδρας ζούσε στην Ολλανδία. «Είμαι με άλλη γυναίκα και περιμένουμε παιδί. Περιμένω να πληρωθώ από τη δουλειά μου, να της αφήσω τα χρήματα και θα παραδοθώ, προκειμένου να έρθω στην Ελλάδα και να αποδείξω την αθωότητά μου στο δικαστήριο», υποστήριξε ο Ρουμάνος. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του στη Realnews, ο 39χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου της πόλης Αϊντχόφεν.

Ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας χειρίζεται τη διαδικασία παράδοσης. Πριν εκδοθεί στην Ελλάδα, οι ολλανδικές Αρχές θα ελέγξουν αν έχει διαπράξει αδικήματα και στην Ολλανδία. Εφόσον αυτό δεν έχει γίνει, ο Ρουμάνος αναμένεται να μεταφερθεί στη χώρα μας στις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Απειλούσε ακόμα και τα παιδιά μας»

Ο πρώην σύζυγος της Μόνικα μιλά στην «R» για τα αναρίθμητα περιστατικά κακοποίησης της μητέρας των τριών παιδιών του.

Συγκλονισμένος ο πρώην σύζυγος της αδικοχαμένης 42χρονης Μόνικα Γκιους μιλά στη Realnews για τα περιστατικά βίας και κακοποίησης εις βάρος της πρώην γυναίκας του από τον σύντροφό της, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση. «Της είχε πει πολλές φορές ότι θα τη θάψει, θα τη σκοτώσει… Απειλούσε ακόμη και τα παιδιά μας. Τον μικρό μας γιο τον είχε χτυπήσει άσχημα», λέει ο Καταλίν Γκιους, ο οποίος καταγγέλλει τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του για βίαιη συμπεριφορά. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και μια άλλη σχέση στο παρελθόν, με γυναίκα που σκοτώθηκε. Ακούστηκε ότι γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι της. Κανένας δεν το έψαξε. Ισως να έπρεπε να διερευνηθεί και αυτό…», λέει ο Κ. Γκιους, ο οποίος έχει αναλάβει την κηδεμονία των τριών παιδιών τους, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικα. Ο ίδιος συνεχίζει: «Προσπάθησα πολλές φορές να την απομακρύνω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Της έλεγα “έχουμε παιδιά, τι θα γίνει; Τι θέλεις εκεί;”». Πήγαινε στο νοσοκομείο μαυρισμένη από το ξύλο. Μια φορά της είχε κόψει τα μαλλιά. Της έσπασε το χέρι. Την έδερνε συνέχεια…». Οπως λέει, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία του για χάρη των παιδιών του. «Οταν χάθηκαν τα ίχνη της, σκέφτηκα ότι κάτι κακό είχε γίνει… Της έλεγα, “έλα μαζί μας γιατί θα σε σκοτώσει”. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά πρέπει να βγει η αλήθεια. Αυτός που τη σκότωσε πρέπει να πληρώσει».

Η 42χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία αγνοείτο από τον Φεβρουάριο του 2021 και βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, ο πρώην σύντροφός της.

«Ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της Μόνικα κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλάζει χώρες, συνάπτει ερωτικές σχέσεις και προκαλεί με τη συμπεριφορά του, δίνοντας συνεντεύξεις και εκφράζοντας μεγαλοστομίες. Τα παιδιά της ζητούν εξηγήσεις, ζητούν απαντήσεις. Δυστυχώς, όλοι γίναμε μάρτυρες ενός επικίνδυνου ανθρώπου, που κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ υπάρχει διεθνές ένταλμα», σχολιάζει η δικηγόρος της οικογένειας της 42χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου

Η οικογένεια θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και θα ενώσει τις δυνάμεις της, ασκώντας πιέσεις και βομβαρδίζοντας με υπομνήματα, μέχρι ο υπαίτιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. «Είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου η αργοπορία εντοπισμού του φερόμενου ως δράστη, τη στιγμή που ο ίδιος δεν διστάζει να εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής σε συνεντεύξεις», καταλήγει η Ανθ. Ανάσογλου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.