ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΘΡΙΛΕΡ: Το πλοίο… τρομοκράτης δεν πάει ούτε Τουρκία!

1 min read

Ούτε στην Τουρκία πάει τελικά το πλοίο… τρομοκράτης σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Η Αγκυρα δεν το ρίσκαρε τουλάχιστον σε αυτή τη φάση και δεν αποκλειεται τώρα να κατευθύνεται προς τα κατεχόμενα. Το διπλωματικό θρίλερ πάντως καλά κρατεί με τις ΗΠΑ να επιμένουν να θεωρούν την οποιαδήποτε βοήθεια στο ιρανικό πλοίο ως αιτία …πολέμου. 

Το Σάββατο το Adrian Darya (πρώην Grace 1), που αρχικά είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να φτάσει στην Καλαμάτα, άλλαξε ρότα, δηλώνοντας ως νέο προορισμό τη Μερσίνα, ύστερα από κλιμακούμενες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις σε όσους το βοηθήσουν. Ελληνικές και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες είχαν ξεκαθαρίσει στο τάνκερ ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv Eikon δείχνουν ότι δεν κινείται πλέον προς την Τουρκία, αλλά βρίσκεται δυτικά της Κρήτης. Δεν μπορουν να προσδιορίσουν, όμως, ποιος είναι ο νέος προορισμός του.

To τάνκερ πάντως έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα, ενώ όπως φαίνεται αναζητεί τρόπο για να μεταφορτώσει σε άλλο δεξαμενόπλοιο το πετρέλαιο, που μεταφέρει. Το φορτίο του είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να επιστρέψει στο Ιράν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.