ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θρίλερ στο Eurogroup Διακοπές και διαφωνίες για το πακέτο στήριξης για τον κορωνοϊό

1 min read

Σε παρτίδα πόκερ για δυνατές παίκτες εξελίσσεται το αποψινό Eurogroup, ιδιαίτερα καθοριστικό για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης. Η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί μέχρι τα μεσάνυχτα και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ποια θα είναι η ημέρα που θα ξημερώσει για την Ευρωζώνη.

Όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοικτά, ακόμη και αυτή της μη εύρεσης λύσης, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατό προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία.

Η Ιταλία είναι αυτή που έχει σηκώσει τους τόνους. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για οργισμένη αντίδραση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με το θέμα του «οδικού χάρτη» της Κομισιόν, δηλαδή της πορείας της άρσης των περιοριστικών μέτρων, με τη Ρώμη να θέτει ζήτημα «σεβασμού».

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο twitter o εκπρόσωπος του Μ. Σεντένο, Λουίς Ρέγκο, ενημέρωσε αρχικά ότι «ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο του σημερινού Eurogroup. Μία ώρα διάλειμμα. Αναμένονται περισσότερο», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 9 ώρα Βελγίου (10 η ώρας Ελλάδας)».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ωστόσο, αναφέρει ότι συνεχίζονται σκληρά οι εργασίες για την επίτευξη συμφωνίας και ο στόχος είναι πλέον η τηλεδιάσκεψη να συνεχιστεί στις 11 η ώρα Βελγίου (12 τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο των Financial Times, Μερί Καν, ωστόσο, πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε ο «οδικός χάρτης» της στρατηγικής εξόδου από την κρίση που επρόκειτο να παρουσιάσουν αύριο η Κομισιόν και η επικεφαλής της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, δηλαδή ουσιαστικά τα βήματα της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο «οδικός χάρτης» βρήκε την έντονη αντίδραση των Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, που υποστήριξαν ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές δεν είχαν διαβουλευτεί μαζί τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.