ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θρίλερ με τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του από τους Τούρκους

1 min read

Τους έπιασαν 50 μέτρα πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα – Είχαν συλλάβει και τον ψαρά πατέρα της κοπέλας οι «γείτονες»

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση της σύλληψης του 41χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στο ΑΤ Φερών και της 28χρονης συντρόφου του, που εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης, από τις τουρκικές Αρχές που τους κατηγορούν ουσιαστικά για κατασκοπεία!

Το ζευγάρι πέρασε την Κυριακή από τους Κήπους του Έβρου στην Αδριανούπολη και ενώ την Δευτέρα ο 41χρονος είχε υπηρεσία, λόγω της επιφυλακής για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεν εμφανίστηκε. Αμέσως ξεκίνησαν να τον αναζητούν.

Τελευταίο τους στίγμα ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν και «ανέβασαν» σε κοινωνικό δίκτυο φωτογραφία τους από νυχτερινό μαγαζί της Αλεξανδρούπολης. Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας, δεν λειτουργούν, ενώ υπενθυμίζεται ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο αν στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του ΑΤ Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι των Ελλήνων είχε συλληφθεί στην Τουρκία από την στρατοχωροφυλακή και πέρασε αυτόφωρο, καθώς κατηγορούνται ότι μπήκαν στη στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν χθες στην Ανδριανούπολη αφέθησαν ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Το περιστατικό σήμανε αμέσως συναγερμό στις ελληνικές Αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί για τη σύλληψη του ζευγαριού ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος.

Όμως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εξωτερικών δήλωναν ότι αγνοούν το θέμα και δεν έχουν καμία πληροφόρηση. Μάλιστα κινητοποιήθηκαν και οι διπλωματικές μας Αρχές στην Τουρκία για να δουν τι ακριβώς συνέβη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Μετά από αρκετές ώρες από τη στιγμή που δόθηκε δημοσιότητα στη σύλληψη του ζευγαριού των Ελλήνων -και μάλιστα λόγω της ειδικής συνθήκης του επαγγέλματος του άντρα- η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Είχε συλληφθεί από τους Τούρκους και ο πατέρας της κοπέλας!

Τον Μάιο του 2015 ο πατέρας της κοπέλας, που βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων, είχε συλληφθεί και εκείνος από τις τουρκικές Αρχές. Με την κατηγορία ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα σε τουρκικά ύδατα, γιατί ο άνθρωπος είναι ψαράς.

Στη συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το αλιευτικό του σκάφος του, του ασκήθηκε ποινική δίωξη εσφαλμένα από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές για παράνομη έξοδο από τη χώρα! Φυσικά στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.