ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θράσος Ζάεφ: «Είμαι ένας “Μακεδόνας” και μιλάω “Μακεδονικά” – Είναι δικαίωμά μου»!

1 min read

«Μακεδόνας, από τη Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ότι είναι ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στη Deutsche Welle στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια και λίγες ώρες πριν παραλάβει, μαζί με τον… καρδιακό του φίλο Αλέξη Τσίπρα, το βραβείο «Έβαλντ φον Κλάιστ» για τη συμφωνία με την Ελλάδα .

Ο Ζάεφ έδωσε τη συνέντευξη στο «σλαβομακεδονικό» πρόγραμμα της Deutsche Welle δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι είναι ένας «Μακεδόνας» επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το γειτονικό κράτος θα πετάξει το «βόρεια» στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας με την πρώτη ευκαιρία. 

 «Γεννηθήκατε ως Μακεδόνας, πείτε μου, πώς νιώθετε όταν πρέπει να πείτε σε κάποιον ότι είστε από τη Βόρεια Μακεδονία;» ήταν η προβοκατόρικη ερώτηση από τη DW.

«Πρώτον, παραμένω Μακεδόνας. Είναι σημαντικό για μένα ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι μπορούμε να αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας όπως αισθανόμαστε.

Είμαι ένας Μακεδόνας και είμαι ένας Μακεδόνας από τη Βόρεια Μακεδονία.

Από ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, εμείς είμαστε το βόρειο κομμάτι.

Υπάρχει ένα νότιο κομμάτι στην Ελλάδα (σ.σ. πάλι καλά δηλαδή)  ένα ανατολικό στη Βουλγαρία, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι στην Αλβανία.

Έχουμε κάνει έναν γεωγραφικό διαχωρισμό, επομένως αυτή η λύση είναι δίκαιη. Αλλά μιλάω μακεδονικά, είμαι Μακεδόνας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Κατά τον ίδιο, η sσυμφωνία με την Ελλάδα ήταν ο καλύτερος δυνατός «συμβιβασμός».

«Ούτε υπάρχει καλύτερη λύση, ούτε την πρότεινε κανείς» συμπλήρωσε ο Ζάεφ, που αναφερόμενος στις επικρίσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης, σημείωσε:

«Η αντιπολίτευση δεν πρόσφερε λύση, με προσέβαλαν με τους πιο χυδαίους χαρακτηρισμούς για πολιτικούς λόγους, μου επιτέθηκαν, έλεγαν ότι θα αφανιστούμε (ως έθνος). Εδώ, σήμερα, όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά και αποτελούμε ένα καλό παράδειγμα για την επίλυση προβλημάτων».

Ορκίστηκε δε… αιώνια φιλία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζω ότι έχουμε χτίσει μία υπέροχη φιλία με τον Αλέξη η οποία θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ζωής μου. Ελπίζω ότι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και οι πολίτες της Ελλάδας θα οικοδομήσουν μία τέτοια σχέση.

Ελπίζω ότι ακόμη και η αντιπολίτευση στις δύο χώρες θα οικοδομήσει μία τέτοια φιλία, αν και φαίνεται ότι ήδη το έχουν κάνει. Υιοθέτησαν μία παρόμοια, ανεύθυνη προσέγγιση για πολιτικούς λόγους, μόνο και μόνο λόγω των εκλογών– προεδρικές στη χώρα μας, ευρωεκλογές και βουλευτικές στην Ελλάδα. Αν τύχει να αποχωρήσουμε, εγώ και ο Τσίπρας, και ανέλθει στην εξουσία η σημερινή αντιπολίτευση, θα συνεχίσουν να οικοδομούν τη φιλία, γιατί αυτό είναι καλό και για τις δύο χώρες».

Και το tweet του “παντοτινού του φίλου” (κατά Ζ.Ζάεφ)  Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευση στα Social Media