ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θράσος και αλαζονεία Ερντογάν: Έστειλε επιστολή “συμπόνιας” στα θύματα της γενοκτονίας

1 min read

Ο Ερντογάν έστειλε επιστολή στον Πατριάρχη των Αρμενίων

Όταν έχει θράσος και αλαζονεία κάποιος, σαφώς και μπορεί να στέλνει και επιστολές στα θύματά του, στα θύματα της γενοκτονίας. Ο Ερντογάν, λοιπόν,  έστειλε στις 24 Απριλίου, ημέρα της γενοκτονίας των Αρμενίων, επιστολή στον Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία.

Και αυτή την επιστολή την κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Έθνη ως επίσημο έγγραφο και διανεμήθηκε στα κράτη- μέλη.  Στην επιστολή προς τον Πατριάρχη αναφέρεται σε όσους έχασαν τη ζωή τους, στις… σκληρές συνθήκες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, που «ήταν μια πολύ οδυνηρή περίοδος για εκατομμύρια Οθωμανούς». Η επιστολή σαφώς και έχει σχέση με τις προσπάθειες προσέγγισης με την Αρμενία. «Είναι ανθρωπιστικό καθήκον να κατανοήσουμε και να μοιραστούμε αυτούς τους πόνους χωρίς καμία θρησκευτική, εθνοτική ή πολιτισμική διάκριση. Είναι σημαντικό για εμάς, που για αιώνες μοιραζόμαστε τη χαρά και τη λύπη του άλλου, να επουλώσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κοινωνικούς δεσμούς», ανέφερε.

Στη συνέχεια φθάνει και στο διά ταύτα: «Στην πραγματικότητα, έχουμε ξεκινήσει μια θετική διαδικασία με τη γειτονική μας Αρμενία για το σκοπό αυτό. Γνωρίζω και αποδίδω μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η διαδικασία εξομάλυνσης υποστηρίζεται ειλικρινά από τους αρμενικής καταγωγής πολίτες μας, οι οποίοι ευνοούν επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών».  Το μόνο που δεν έκανε ήταν να υπογράψει ως φίλος της ειρήνης, ειρηνοποιός.     

Κ.ΒΕΝ.

Φιλελεύθερος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.