ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου: Ελάτες για ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές

1 min read

Στόχος μας είναι η Σκιάθος να πρωταγωνιστεί για την ισχυρή της θέση στη διεθνή τουριστική αγορά, επισημαίνει ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε συνέντευξή του στο «Travel»

Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους επισκέπτες πως μπορούν να κάνουν ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές στη Σκιάθο των ιστορικών μνημείων, του πολιτισμού, των 60 καταπληκτικών παραλιών και της διασκέδασης, ενώ τονίζει ότι προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής είναι η ποιότητα της ζωής των Σκιαθιτών.

 Κύριε δήμαρχε, το φετινό ελληνικό καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με τις κρατήσεις και τις αφίξεις ξένων τουριστών στο νησί σας και τι βλέπετε να γίνεται;

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό, είναι όμως και μία ευκαιρία να απολαύσουμε τα ελληνικά νησιά σχεδόν σε αποκλειστικότητα, αλλά και να κάνουμε για πρώτη φορά διακοπές τον Αύγουστο με τιμές Ιουνίου. Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις από το εξωτερικό, τα μηνύματα από τους επισκέπτες του νησιού και τους τουριστικούς πράκτορες δείχνουν να είναι αμείωτο το ενδιαφέρον, γεγονός που αποδεικνύει την αναγνωρισιμότητα του προορισμού. Τόσο εμείς όσο και οι ταξιδιώτες είμαστε σε αναμονή των ανακοινώσεων των κυβερνήσεων που θα επιτρέψουν την αεροπορική σύνδεση, κυρίως σε αναμονή είναι οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες ακόμα και τώρα δεν έχουν ακυρώσει τα slots (χρονοθυρίδες αναχώρησης/άφιξης), ενδεικτικό της ζήτησης, η οποία δεν θα φτάσει τα περσινά μεγέθη του αεροδρομίου από το οποίο το 2019 έφταναν επισκέπτες στη Σκιάθο από 39 πόλεις 17 χωρών.

Εχετε λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών. Πόσο έτοιμοι είστε και πόσο ασφαλείς μπορούν να αισθάνονται Ελληνες και ξένοι που θα έλθουν φέτος για διακοπές;

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και της διαχείρισης της υγειονομικής κατάστασης εν όψει της τουριστικής περιόδου και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νησί ενισχύθηκε με δύο Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), οι οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, με επιδημιολογική επιτήρηση.

Το Κέντρο Υγείας, για πρώτη φορά στελεχώνεται με αριθμό-ρεκόρ σε γιατρούς και νοσηλευτές, τη φιλοξενία των οποίων αναλαμβάνει ο δήμος. Πολύ σημαντικό είναι πως το Κέντρο Υγείας έχει εξοπλιστεί με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, που διασφαλίζει την αεροδιακομιδή του ασθενούς και αποτρέπει τη διασπορά του ιού. Συνολικά, το ΕΚΑΒ είναι εφοδιασμένο με δέκα κάψουλες, η ενδέκατη βρίσκεται στη Σκιάθο.

Τι προετοιμασία έχετε κάνει, πέραν των μέτρων πρόληψης, για να υποδεχθείτε τους επισκέπτες και τι κίνητρα έχετε δώσει για να προσελκύσετε τους Ελληνες να επιλέξουν τη Σκιάθο;

Τόσο ο δήμος όσο και οι επιχειρήσεις ακολουθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την τήρηση των οποίων θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι, χωρίς καμία έκπτωση. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους επισκέπτες πως μπορούν να κάνουν ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές στη Σκιάθο.

Υπάρχουν κάποιες προσφορές από ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα; Γενικά, οι τιμές πώς είναι; Ικανοποιούν όλα τα βαλάντια;

Η Σκιάθος είναι γνωστή για τη δυνατότητα που παρέχει στον επισκέπτη εύκολα να βρει το κατάλυμα που επιθυμεί στην τιμή που μπορεί να αντιμετωπίσει, φέτος, λόγω της πανδημίας και της μειωμένης κάλυψης, θα είναι πιο εύκολο. Ας δούμε, λοιπόν, την κρίση σαν μία μοναδική ευκαιρία να χαρούμε τον τόπο μας ξοδεύοντας πολύ λιγότερα για τις διακοπές, που ειδικά φέτος έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Εχετε προβλέψει πιο συγκεκριμένα κίνητρα για τις οικογένειες, τους νέους κ.λπ.;

Η Σκιάθος είναι, ίσως, το μοναδικό νησί, που χαίρονται τις διακοπές τους τόσο οι νέοι όσο και οι οικογένειες, ανεξαρτήτως εποχής, ειδικά φέτος οι συνθήκες έχουν επιβάλει» να δημιουργηθούν τα κίνητρα από την πλευρά των επιχειρηματιών, αλλά και ο δήμος έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες με μειώσεις τελών και φόρων.

Είστε δήμαρχος σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Τι μπορεί να κάνει κάποιος που θα προτιμήσει τη Σκιάθο για διακοπές; Ποιες δραστηριότητες υπάρχουν;

Είναι τύχη και μεγάλη ευθύνη μαζί να είσαι δήμαρχος σε ένα νησί γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη μοναδική ομορφιά του, ένα νησί μοναδικό από τη φύση του. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες, αλλά θα «κατηγορηθώ» για υποκειμενικότητα, σημασία έχει η άποψη των επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο, επώνυμοι, όπως η Goldie Hawn και ο εμίρης του Κατάρ, και ανώνυμοι, όπως οι περίπου 600.000 αναγνώστες του περιοδικού «Condé Nast Traveler» που επέλεξαν τη Σκιάθο ως το νησί με τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Στη Σκιάθο μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε περισσότερες από 60 παραλίες, να περπατήσει για ώρες σε μονοπάτια 200 χιλιομέτρων που διασχίζουν ρεματιές με αιωνόβια πλατάνια, νερόμυλους, ερείπια ελαιοτριβείων, εμβληματικών μοναστηριών και ταπεινών ξωκλησιών με τη θέα στη θάλασσα να μην σε αφήνει σχεδόν ποτέ. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει μοναδικές συνταγές με θαλασσινά και λαχανικά, όπως ροφό στιφάδο και καραβίδες με άγρια χόρτα. Απαραίτητο κομμάτι η διασκέδαση, όπου σχεδόν δίπλα στη θάλασσα μπορεί να βρεθείς σε ένα party μέχρι το ξημέρωμα.

Εκτός από τις μαγευτικές παραλίες, τι άλλο προσφέρει το νησί σε επίπεδο αξιοθέατων, πολιτισμού κ.λπ.;

Αναπάντεχα ενδιαφέρουσα είναι η Σκιάθος των μνημείων, τα οποία άφησε πίσω του ο άνθρωπος, μιας και κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τον 10ο π.Χ. αιώνα. Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς τόπους-μνημεία είναι η Κεφάλα και το Κάστρο. Η Κεφάλα, η μοναδική έως τώρα γνωστή θέση των πρώιμων ιστορικών χρόνων στις Σποράδες, ιδιαίτερης σπουδαιότητας, κατοικήθηκε από τον 10ο αιώνα π.Χ., από την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά των πρώιμων ιστορικών χρόνων. Στο πιο βόρειο άκρο του νησιού δεσπόζει το Κάστρο, στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι Σκιαθίτες στα μέσα του 14ου αιώνα, εγκαταλείποντας τη σημερινή πόλη, για να σωθούν από τις πειρατικές επιδρομές των Τούρκων και των Ενετών. Το αποτύπωμα των κατοίκων της, ωστόσο, διατηρήθηκε ζωντανό στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τα γραφικά ξωκλήσια και τα οχυρωματικά έργα. Κάνοντας έναν περίπατο στην πόλη της, θα ήταν απολαυστικό να «χαθείτε» στην περιοχή Πλάκες, στην οποία δεσπόζουν τα «καπετανόσπιτα» και τα γραφικά λιθόστρωτα, κηρυγμένα διατηρητέα. Μια στάση στο Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι επιβεβλημένη, όπως και στο Μπούρτζι, το ακρόπρωρο της Σκιάθου, όπου στεγάζεται το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης, μέσα από τις συλλογές του οποίου παρακολουθεί κανείς τη σπουδαία ναυπηγική και ναυτική Ιστορία του νησιού. Το Σκιαθίτικο Σπίτι αξίζει την επίσκεψη όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη ζωή των Σκιαθιτών από την απελευθέρωση και μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.

Πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στη Σκιάθο;

Η αναγνωρισιμότητα του νησιού έχει προκαλέσει έντονη συγκοινωνιακή σύνδεση τόσο αεροπορικώς από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και ακτοπλοϊκώς από τον Βόλο, τον Αγιο Κωνσταντίνο, τη Θεσσαλονίκη και το Μαντούδι (λιμάνι στην Εύβοια).

Και μια τελευταία ερώτηση: Ποια έργα έχετε προγραμματίσει ή οραματίζεστε για αυτά που χρειάζεται το νησί για τους κατοίκους του και τον τουρισμό;

Προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα της ζωής των Σκιαθιτών, με έργα και παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και θα ενισχύσουν την οικονομική ζωή του νησιού, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό. Θέλουμε οι Σκιαθίτες να είναι ευτυχισμένοι και υπερήφανοι για το νησί τους! Στόχος μας είναι η Σκιάθος να πρωταγωνιστεί για την ισχυρή της θέση στη διεθνή τουριστική αγορά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.