ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την Τετάρτη η κηδεία του Λ. Μαχαιρίτσα

1 min read

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με νέα ανάρτηση στο Facebook.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης «έφυγε» ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικίας 63 ετών.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έκανε τις τελευταίες ημέρες διακοπές στο σπίτι του στον Πτελεό και τα ξημερώματα  μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της νύκτας, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Αύριο είχε προγραμματιστεί συναυλία στο Ηρώδειο μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Τη συναυλία είχαν μάλιστα διαφημίσει με ένα βίντεο που ανέβασαν στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά τους δίκτυα προσκαλώντας τους φίλους τους στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, στις 21.00, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ακύρωση της συναυλίας

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. 

Η προγραμματισμένη φιλανθρωπική συναυλία της Ένωσης, στο Ηρώδειο, για αύριο 10 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα της οποίας θα ενίσχυαν το πρόγραμμα σίτισης άπορων παιδιών, ακυρώνεται.

Ο καλλιτέχνης

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Emigre”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπα

κωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει δηλώσει επανελλημένα πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου.

Συγκλονιστικοί οι αποχαιρετισμοί στον σπουδαίο καλλιτέχνη

Οι φίλοι του, γνωστοί καλλιτέχνες, συγκλονισμένοι αποχαιρετούν τον Λαυρέντη. «Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα» έγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μακεδόνας, Σταρόβας, Ζουγανέλης, Ακρίτα, Κότσιρας, Πρωτοψάλτη, Κραουνάκης και πολλοί άλλοι λένε με τον δικό τους τρόπο το «αντίο» στον αγαπημένο τους συνάδελφο.

Στις 4:30 το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για το περιστατικό με τον Λαυρένη Μαχαιρίτσα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά διαπίστωσε ότι ο Λ. Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός. Στη συνέχεια, το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ειδοποίησε η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο γνωστός τραγουδοποιός είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

«Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά».

Αυτό αναφέρει στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του σημαντικού καλλιτέχνη.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και προσθέτει: «Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

View image on Twitter

Εμφανώς σοκαρισμένος από την τραγική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για τον συνάδελφο και φίλο του στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο κ. Σταρόβας τόνισε ότι ο Λαυρέντης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, «είναι ένα κεφάλαιο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησαν μαζί επί σκηνής.

«Έχει αφήσει τόσο υλικό πίσω του και τα τραγούδια δεν πεθαίνουν ποτέ» είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Σταρόβας.

Με τον δικό της τρόπο αποχαιρετά τον αγαπημένο καλλιτέχνη η Έλενα Ακρίτα.

«Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη… » έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.