ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την αναβάθμιση των Ταξιαρχιών σε Μεραρχίες επιλέγει ο ρωσικός Στρατός διότι…

1 min read

Στην πλήρη αναδιοργάνωση ενός από τους πλέον σημαντικών στρατιωτικών σχηματισμών του Ρωσικού Στρατού, αποφάσισε η Μόσχα. Πιο αναλυτικά την ενίσχυση της 58ης Στρατιάς της οποίας περιοχή ευθύνης είναι η νότιοδυτική Ρωσία και ο Καύκασος, με την αναβάθμιση των δύο Μηχανοκίνητων Ταξιαρχίων της σε Μηχανοκίνητες Μεραρχίες, αποφάσισε η Μόσχα.

Η εμπειροπόλεμη Στρατιά ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1941 και πολέμησε στον Β’ ΠΠ, στο Δεύτερο Ρωσο-Τσετσενικό πόλεμο (1999-2000) και στον πόλεμο Γεωργίας-Ρωσίας (2008).

 

 

Η Στρατιά αποτελεί μέρος της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης, της οποίας περιοχές ευθύνης είναι 15 Ομοσπονδιακές περιοχές και πιο ειδικά η Δημοκρατίας της Adygea, η περιοχή του Astrakhan, η Δημοκρατίας της Chechnya, η Δημοκρατίας του Dagestan, η Δημοκρατίας της Ingushetia, η Δημοκρατίας του Kabardino-Balkaria, η Δημοκρατίας της Kalmykia, η Δημοκρατίας της Karachay-Cherkessia, η περιοχή του Krasnodar, η Δημοκρατίας της Ossetia-Alania, η περιοχή του Rostov, η περιοχή της Stavropol, η περιοχή του Volgograd και από το 2014, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

Δυνάμεις της 58ης Στρατιάς έχουν επίσης εμπλακεί σύμφωνα με Ουκρανικές και Δυτικές πηγές στις μάχες που ακολουθησαν την εξέγερση των Ρωσόφωνων της Αν. Ουκρανίας.

 

 

Πιο αναλυτικά, σήμερα η 58η Στρατιά διαθέτει

  • Την 42η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Τυφεκιοφόρων (ουσιαστικά πρόκειται για μια Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων), με στρατόπεδα στις πόλεις Khankala, Shali, Kalinovskaya και Borzoy στην Chechnya,
  • Την 19η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων με έδρα την πόλη του Vladikavkaz,
  • Την 136η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων με έδρα την πόλη Buynaksk του Dagestan,
  • Την 4η Στρατιωτική Βάση Φυλάκων (ουσιαστικά πρόκειται για την 693η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων) με στρατόπεδα στην Java και στη Tskhinvali της Νότιας Οσετίας και
  • Την 100η Ταξιαρχία Αναγνώρισης με έδρα το Mozdok-7.

Εκτός από τις μονάδες αυτές η 58η Στρατιά διαθέτει,

  • Την 12η Ταξιαρχία Πυραύλων, με έδρα το Mozdok,
  • Την 291η Ταξιαρχία Πυροβολικού με έδρα την Troitskaya,
  • Την 67η Ταξιαρχία Αντιαεροπορικών Πυραύλων με έδρα το Vladikavkaz,
  • Την 34η Ταξιαρχία Αρχηγείου με έδρα το Vladikavkaz,
  • Το 40ο Σύνταγμα ΡΠΒΧ με έδρα το Troitskaya,
  • Το 31ο Σύνταγμα Μηχανικού με έδρα το Prokhladny,
  • Την 78η Ταξιαρχία Υποστήριξης με έδρα το Budyonnovsk και τέλος
  • Το 14ο Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου στο Vladikavkaz.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα έχει αποφασίσει και πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει μια ολική αναδιοργάνωση της Στρατιάς με την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών Τυφεκιοφόρων της 58ης  Στρατιάς σε επίπεδο Μεραρχίας, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με ΤΟΜΑ BMP-3 και άρματα μάχης T-72B3.

Με την αναβάθμιση των Σχηματισμών αυτών, η 58η Στρατιά θα διαθέτει τρείς Μηχανοκίνητες Μεραρχίες Τυφεκιοφόρων, μία Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων και μια Ταξιαρχία Αναγνώρισης.

Σήμερα η 58η Στρατιά διαθέτει, 25.000 άνδρες, 609 άρματα μάχης T-72 & T-90A, 2.000 BMP-2 & BTR-80/82, 125 όλμους 2S12 των 120 χλστ και 190 στοιχεία πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών (πιο αναλυτικά αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S3 Akatsiya των 152 χλστ, σύγχρονα αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S19 Msta-S των 152 χλστ, ρυμουλκούμενα πυροβόλα 2A65 Msta-B των 152 χλστ, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών BM-21 Grad των 122 χλστ, και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών BM-27 Uragan των 220 χλστ.)

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην αντιαεροπορική προστασία των μονάδων της Στρατιάς, αφού στο οπλοστάσιο της ανήκουν 450 συστήματα τα οποία περιλαμβάνουν συστήματα Strela-10, Tor-M1, Buk & Tunguska.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Ρωσικός Στρατός προχωρά σε αυτή την αναβάθμιση των σχηματισμών του διότι όπως αποδείχτηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, μια Ταξιαρχία δεν διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα για να επιχειρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα εντός των εδαφών του αντιπάλου.

Όπως επισημαίνουν οι Ρώσοι αναλυτές, μια Ταξιαρχία που επιχειρεί για αρκετό χρονικό διάστημα εντός εχθρικού εδάφους, μπορεί να χάσει μεγάλο μέρος από τη μαχητική της ικανότητα.

Μία Ταξιαρχία, σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν μπορεί να επιχειρήσει βαθιά εντός των εχθρικών εδαφών, καθώς δεν διαθέτει το προσωπικό για να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την γραμμή επαφής με τον εχθρό, ο οποίος μπορεί να ελίσσεται και να εξαπολύει έμμεσα πυρά.

Για αυτό το λόγο οι Ρώσοι επιστρέφουν στην δημιουργία σχηματισμών μεγέθους Μεραρχιών, ενισχύοντας τις υπάρχουσες Ταξιαρχίες με νέες δυνάμεις και νέο στρατιωτικό υλικό, ενώ ιδρύουν νέες Μεραρχίες όπως η 150η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Τυφεκιοφόρων, η οποία δημιουργήθηκε μετά την έναρξη του πολέμου χαμηλής έντασης στην Αν. Ουκρανία.

 

 

Η μεταστροφή αυτή των Ρώσων από τις Ταξιαρχίες στις Μεραρχίες εκτιμάται ότι θα γενικευτεί και θα εφαρμοστεί και σε άλλους μεγάλους σχηματισμούς του Ρωσικού Στρατού, αφού όπως φάνηκε στην πράξη η ευελιξία δεν είναι το πάν σε μια παρατεταμένη πολεμική σύγκρουση.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.