ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Θίχτηκε» η Άγκυρα: «Απογοητευτικό το προσχέδιο κυρώσεων της ΕΕ» λέει ο Καλίν

1 min read

Η αποκάλυψη του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για το «σχέδιο» που συζητείται μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων και μόνιμων αντιπροσώπων, γύρω από κυρώσεις και μέτρα που «στοχεύουν» σε συγκεκριμένα πρόσωπα και εταιρείες από την Τουρκία που εμπλέκονται στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται πως ενόχλησε την Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν σε σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι το «προσχέδιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή μέτρων και κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία είναι απογοητευτικό, ενώ για ακόμα μια φορά άφησε «αιχμές» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο Καλίν επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει πράγματι  διαφορές με ορισμένες χώρες σε ορισμένα θέματα, αλλά δεν πρέπει να κυριαρχούν, δεν πρέπει να καθορίζουν τις ίδιες τις παραμέτρους της σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος, ενώ οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις δεν ικανοποιούν αρκετά την Ελλάδα, ενώ το σχέδιο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οποιουδήποτε είδους κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Ε.Ε. «δεν έχει ποτέ φερθεί με εντιμότητα ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της».

Με πληροφορίες από: Anadolu

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.