ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών για την αιματηρή συμπλοκή Βίντεο

1 min read

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες μαθητών για τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το πρωί σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, που είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος ένας 20χρονος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Με μαχαίρια, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια, ήταν εξοπλισμένοι η ομάδα περίπου 40 μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιτέθηκαν στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε προηγηθεί και άλλο επεισόδιο με μαθητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν ανακοινώσεις, όταν οι πρώτοι τους επιτέθηκαν και πάλι.

«Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω ξύλα και διάφορα, έβαλαν κουκούλες και άρχισαν να μαχαιρώνουν και να χτυπούν άσχημα πολύ κόσμο», καταγγέλλει στο GRTimes.gr μαθήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα. 

Τα άτομα είναι ανήλικα ενώ, όπως αναφέρει η μαθήτρια τα ξύλα και τα αντικείμενα που εκτόξευαν πέρασαν δίπλα από το κεφάλι της, ενώ αναφέρει ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Είδα παιδιά να έχουν στο κεφάλι τους αίματα», είπε.

Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, η μαθήτρια τονίζει ότι οι φοιτητές που μοίραζαν έντυπο υλικό έξω από τον χώρο του σχολείου δέχθηκαν επίθεση για τα πιστεύω τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί επεισόδιο μικρότερης κλίμακας με μαθητές που δεν ανήκαν στον αριστερό χώρο.

Όπως υποστηρίζουν μαθητές του ΕΠΑΛ με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τους προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν.

«Ήρθαν τις προάλλες φοιτητές, ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν. Έτσι ήρθαν εδώ (σ.σ σήμερα το πρωί) για διαμαρτυρία», ανέφερε 18χρονος μαθητής.

«Ήρθαν κάποιοι κομμουνιστές, ανοίξανε πανό και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Τότε μερικά παιδιά πήγαν και τους έδειραν και χύθηκαν αίματα…», ανέφερε άλλος μαθητής.

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο μας. Είμαι Γ’ Λυκείου, θέλω να δώσω πανελλήνιες και δεν γίνεται μάθημα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», ανέφερε μαθήτρια του ΕΠΑΛ στην ιστοσελίδα GRTimes.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τραυματίστηκαν άτομα και από τις δύο πλευρές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.