ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Βουτιά στις αφίξεις Τούρκων για την επέτειο του Κεμάλ…

1 min read

Μεγάλη πτώση αναμένεται να καταγράψουν οι Τούρκοι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου, ημέρα επετείου του θανάτου του Κεμάλ.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τουρκική αγορά, φέτος αναμένεται να βρεθούν στην πόλη 50% λιγότεροι Τούρκοι από πέρσι, μία πτώση που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη των τελευταίων επτά ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Τούρκοι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη θα ανέλθουν σε περίπου 8.000-9.000 έναντι 15.000 με 20.000 το 2017.

Η παραπάνω κατάσταση αποδίδεται σε δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον, στα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας και την υποβάθμιση της τουρκικής λίρας, ένα φαινόμενο που, πάντως, αναμένεται να εξομαλυνθεί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ισοτιμία λίρας/ευρώ αναμένεται να φτάσει στο επόμενο διάστημα στο 5,5, έναντι 7,5 τους προηγούμενους μήνες, και να εξομαλυνθεί κατά το τέλος του έτους.
Δεύτερον, και κυριότερο, στα «αντίποινα» ελληνικών προξενικών αρχών κατά Τούρκων πολιτών για την πολύμηνη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου είτε καθυστέρησαν σημαντικά οι εγκρίσεις για βίζα είτε απορρίφθηκαν χωρίς να υπάρχουν σαφείς αιτιολογήσεις.

Πάντως, τουριστικοί πράκτορες που δουλεύουν με την τουρκική αγορά διαπιστώνουν μία αξιόλογη κινητικότητα για τις αφίξεις στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά. Εκτιμούν ακόμη ότι από την 6η θέση στην οποία βρέθηκαν οι αφίξεις από την Τουρκία στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (49.231 διανυκτερεύσεις στο οκτάμηνο, πτώση 22,21% και τέσσερις θέσεις κάτω στην κατάταξη), μπορούν να αναρριχηθούν στην 4η-5η θέση στις διεθνείς αφίξεις στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Τούρκοι τουρίστες, αφού επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ – τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιήσουν περίπατο στα Κάστρα και θα δοκιμάσουν την πλούσια γαστρονομία της πόλης, στην Πλατεία Άθωνος και τα Λαδάδικα. Ορισμένοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν και εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς, όπως η ορεινή Χαλκιδική, ο Όλυμπος και το Λιτόχωρο.

Εξάλλου, ο εισερχόμενος τουρισμός στην Τουρκία διανύει μία χρονιά-ρεκόρ με τις αφίξεις φέτος να ξεπερνούν τα 40 εκατ. τουρίστες, έναντι 26-27 εκατ. πριν από τρία χρόνια. Οι κυριότερες αγορές που καταγράφονται προέρχονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τη Ρωσία (πάνω από 5 εκατ.), καθώς και από χώρες της Άπω Ανατολής

Πηγή:.voria.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.