ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη όπως… Βαγδάτη: Νέες συμπλοκές – Τσιγγάνοι και αλλοδαποί αλληλοσκοτώνονται στους δρόμους (φώτο)

1 min read

Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει, αφού η συμπρωτεύουσα θυμίζει πόλη της…Άγριας Δύσης, καθώς ομάδες αλλοδαπών και τσιγγάνων αλληλοσκοτώνονται στους δρόμους.

Μόνο το τελευταία δύο 24ωρα είχαμε 4 περιστατικά!

Σε προσαγωγές επτά ατόμων προχώρησε η αστυνομία από την περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, όπου έσπευσαν δυνάμεις της, έπειτα από αρκετές κλήσεις πολιτών, για συμπλοκές μεταξύ ομάδων αλλοδαπών.Ομάδα περίπου 15 Πακιστανών επιτέθηκε σε ομοεθνείς του.

Τα επεισόδια μεταξύ δύο ολιγομελών ομάδων σημειώθηκαν στην οδό Μαργαροπούλου πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς, οι οποίες, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία του επεισοδίου ήταν η άρνηση ενός Πακιστανού ιδιοκτήτη Μίνι Μάρκετ να πληρώσει χρήματα σε ομοεθνείς του για να του παρέχουν προστασία.

Στην ίδια περιοχή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου Αλγερινός δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, από ομάδα αλλοδαπών. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ως κίνητρο τη ληστεία, ενώ διερευνάται αν το περιστατικό αυτό μπορεί να σχετίζεται με τα βραδινά επεισόδια.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

Επιπλέον το Σάββατο υπήρξαν δύο τραυματίες μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των Υψωμάτων, μεταξύ ομάδων τσιγγάνων, ενώ την Παρασκευή, ομάδες Πακιστανών και Αφγανών ενεπλάκησαν κοντά στο Νέο Σιδηροδρομικό με καδρόνια, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Όλα τα παραπάνω περιστατικά συντελούν μία εικόνα επικίνδυνης ανομίας η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κινδυνεύουν σοβαρά αν βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. 

Ας μας πουν οι υπέρμαχοι της “πολυ-πολιτισμικότητας” αν αυτή θα είναι η εικόνα που θα έχουν οι πόλεις μας από δω και μπρος.

Μη ξεχνάμε πως στο εξωτερικό υπάρχει ήδη το πρότυπο της πόλης όπου η μεσαία τάξη έχει ουσιαστικά εκδιωχθεί από το κέντρο, το οποίο έχει γκετοποιηθεί, κι αναγκάζεται να μένει σε περιφραγμένες κοινότητες, πολλές φορές με ένοπλους φρουρούς, ενώ κυκλοφορεί μόνο την ημέρα κι αυτό με προσοχή. 

Η χώρας μας αν και έχει γκετοποιημένες περιοχές, έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει την παραπάνω κατάντια, αλλά αυτά τα φαινόμενα εκτεταμένης ανομίας δημιουργούν την αίσθηση πως οδεύουμε προς τα εκεί.

Δημοσίευση στα Social Media