ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Μια «ανάσα» πριν το lockdown – Αύριο οι αποφάσεις

1 min read

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού μπήκε η Θεσσαλονίκη. Αύριο οι αποφάσεις για τη συμπρωτεύουσα, όπως και για τη Λάρισα.

Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί ανησυχία σε αρχές και ειδικούς.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από μελέτη των δεικτών της περιοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εντάχθηκε σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, το επίπεδο κινδύνου αναβαθμίστηκε λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας τόσο από την ίδια την Περιφέρεια όσο και από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ίδια παραμένει η αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Αύριο Τετάρτη (29/09), αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο». Το ίδιο ισχύει και για άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

  • Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Στη Λάρισα τα κρούσματα έφτασαν τα 435, την ώρα που το ιικό φορτίο στη συγκεκριμένη περιφέρεια αυξήθηκε κατά 62% την τελευταία εβδομάδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.