ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ομάδα τσιγγάνων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας Ζ στη Σταυρούπολη (βίντεο)

1 min read

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς στην περιοχή της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα Ρομά στις 12.40 επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας Ζ που επιχείρησαν να συλλάβουν άτομα τα οποία πετούσαν πέτρες κατά περιπολικών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Λαγκαδά, 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

Πριν τα μεσάνυχτα, οικογένειες Ρομά που διαμένουν στην περιοχή των Ανθοκήπων έστησαν οδοφράγματα και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μία ομάδα πέντε ανήλικων Ρομά απομακρύνθηκε από το σημείο που βρίσκονταν οι διαμαρτυρόμενοι και επιτέθηκε σε περιπολικά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Εκείνη τη στιγμή δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας Ζ να επέμβουν για να συλλάβουν τους ανήλικους.

Οι ανήλικοι έτρεξαν προς το οδόφραγμα για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Οι διαμαρτυρόμενοι Ρομά, βλέποντας την κίνηση των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν για να αποτρέψουν τη σύλληψη των ανηλίκων. Η ομάδα των δικυκλιστών δέχτηκε βροχή από πέτρες και μάρμαρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.