ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Από που προέρχεται το ραδιενεργό ουράνιο που βρέθηκε στο νερό του Δήμου Βόλβης!

1 min read

Αναστάτωση στον οικισμό Μικροκώμης του Δήμου Βόλβης μετά τη διαπίστωση, κατόπιν σχετικών ελέγχων, ότι το νερό περιέχει το επικίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο ουράνιο.

Οι 50 κάτοικοι του οικισμού είναι ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για το γεγονός και καλούνται από τις αρμόδιες Αρχές να χρησιμοποιούν το νερό για να το πιούν ή για μαγείρεμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, ο οποίος μίλησε οι έλεγχοι του νερού στην περιοχή επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο από το 2017 και μετά.

“Από το 2017 μετά από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται ετήσιοι έλεγχοι για το κατά πόσο υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία στο νερό. Την πρώτη φορά που κάναμε αναλύσεις, το 2017 δηλαδή, δεν βρέθηκε κάτι. Τώρα βρέθηκε εξ ου και βγήκε ανακοίνωση να μην υπάρχει κατανάλωση. Δηλαδή πόση ή μαγείρεμα”, ανέφερε.

Η αλήθεια είναι ότι ραδιενεργά στοιχεία εντοπίζονται στην περιοχή για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο ραδιενεργό υλικό εντοπίστηκε και πέρυσι στην κοινότητα της Νυμφόπετρας. Το πρόβλημα εκεί λύθηκε όπως εξήγησε ο κ. Λιάμας, μέσω ενός αγωγού, ο οποίος μεταφέρει καθαρό νερό από παρακείμενο οικισμό.

Από που προέρχεται το ουράνιο

Γιατί όμως εντοπίζονται με τέτοια συχνότητα ραδιενεργά υλικά στο νερό της ευρύτερης περιοχής; Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βόλβης

Πηγή newsit.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.