ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεσσαλονίκη: Δύο Πακιστανοί κρατούσαν παράνομα σε αποθήκη 13 αλλοδαπούς και ζητούσαν χρήματα

1 min read

Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για υπόθεση αρπαγής και εκβίασης αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, κρατούσαν παράνομα 13 αλλοδαπούς και ζητούσαν εκβιαστικά από τους ίδιους και από συγγενείς τους την καταβολή χρηματικών ποσών. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 62 και 17 ετών.

Για την υπόθεση υπήρξε καταγγελία, τη Δευτέρα (15/1) στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, για αρπαγή δεκατριών αλλοδαπών και παράνομη κατακράτησή τους σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαγνησίας στη Θεσσαλονίκη.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, οι οποίοι εντόπισαν και απελευθέρωσαν από αποθήκη της περιοχής, δέκα αλλοδαπούς που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους δύο συλληφθέντες.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί (υπήκοοι Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν) μαζί με τρεις ακόμη, που διέφυγαν από τον παραπάνω χώρο, εισήλθαν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια από περιοχή του Έβρου με τη συνδρομή λαθροδιακινητών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην εν λόγω αποθήκη.

Εκεί, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς, απαιτούσαν εκβιαστικά τόσο από τους ίδιους όσο και από οικείους τους, την καταβολή χρηματικών ποσών, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν από την κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων και την αποθήκη, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 460)ευρώ, δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες Πακιστανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.