ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θεμιστοκλέους: Πιστοποιητικό σε όσους κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα ανεξάρτητα πού έκαναν τις πρώτες

1 min read

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στους συνδυασμούς εμβολίων για την τρίτη δόση ενώ έκανε γνωστό πως την Τρίτη (23/11) θα υπάρξουν οδηγίες για το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν την ενισχυτική δόση όσοι έχουν νοσήσει.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου και στους πιθανούς συνδυασμούς ανάλογα με το εμβόλιο που χορηγήθηκε ο ενδιαφερόμενος πολίτης στις πρώτες του δόσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους:

Με εμβόλιο τύπου mRna και Astrazeneca, η τρίτη δόση θα γίνεται έξι μήνες μετά, με εμβόλιο τύπου mRna.

Με εμβόλιο της Johnson & Johnson, η τρίτη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά, με εμβόλιο της Johnson & Johnson, ή τύπου mRNA.

Για όσους έχουν κάνει πρώτη δόση με εμβολίου τύπου mRNA και δεύτερη με Johnson & Johnson, ΔΕΝ συστήνεται τρίτη δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως μέχρι την Τρίτη (23/11) στις 12:00, θα ανέβουν οδηγίες στο emvolio.gov.gr, σχετικά με το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν την τρίτη ενισχυτική δόσηόσοι έχουν νοσήσει καθώς υπάρχουν «πολλές υποπεριπτώσεις», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στη διαδικασία του «κατ’ οίκον εμβολιασμού».

Όπως ανέφερε, στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί 20.154 αιτήσεις και ήδη έχουν εμβολιαστεί 17.609 πολίτες και από τις κινητές ομάδες και από ιδιώτες γιατρούς.

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους, ο οποίος θα κάνει την αίτηση στο emvolio.gov.gr, εφόσον ο πολίτης ικανοποιεί τα κριτήρια (όπως είναι η σοβαρή μείωση της λειτουργικότητάς τους, η σοβαρή δυσκολία στη μετακίνηση, ή βαριά ψυχική νόσος, πχ. Αλτσχάιμερ). Ο πολίτης δεν κλείνει ο ίδιος ραντεβού αλλά ο θεράπων ιατρός.

Οποιοσδήποτε γιατρός (δημόσιος/ιδιωτικός) μπορεί να κάνει αίτηση για οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί.

«286 ιδιώτες γιατροί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχουν γίνει πάνω από 8.000 εμβολιασμοί. 3.400 εμβολιασμοί στα ιατρεία και 4.650 κατ’ οίκον».

«Καταδρομικοί» εμβολιασμοί σε μικρά νησιά

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε επίσης στους «καταδρομικούς» εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει σε μικρά νησιά.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εμβολιασμοί: στον Άγιο Ευστράτιο, στα Ψαρρά, στις Οινούσσες, στην Χάλκη, στην Τήλο, στους Αρκιούς, στα Αντικύθηρα, στη Σίκινο, στην Τέλενδο, στην Ελαφόνησο, στην Κάσο, στο Άνω Κουφονήσι, στην Ψέριμο, στην Ανάφη, στο Μεγανήσι, στο Μαράθι, στους Οθωνούς, στο Μαθράκι, στον Καστό, στην Κάλαμο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.