ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Τα έγγραφα που «καίνε» τους κατηγορούμενους

1 min read

Τα έγγραφα και οι «νόμιμες» ενέργειες που επικαλούνταν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Με τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και τους υπόλοιπους να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεντρώνοντας περαιτέρω πληροφορίες για την ετερόκλητη ομάδα.

Ο αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος φέρνε στο φως αυτά τα έγγραφα μιλώντας  στο MEGA. Τα έγγραφα αυτά τα χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να μηνύσει αστυνομικούς, να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και να κοινοποιήσει τα αιτήματά της στο κράτος, που κατά τα άλλα δεν αναγνωρίζει.

Σε ένα έγγραφο μάλιστα αναγράφεται και η φράση «αρχηγείο του σώματος», γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει δομή και ιεραρχία. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος πρόκειται για άτομα που έχουν σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία προκειμένου να προσελκύσουν οπαδούς.

Μηνύσεις κατά του δημοσίου

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα, οι ακόλουθοι της ομάδας αυτής, μπορούσαν υποτίθεται να καταγγείλουν ενώπιον των Αρχών, τις οποίες ωστόσο δεν αναγνωρίζουν, και να μηνύσουν αστυνομικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς για:

– Συνέργεια και συγκάλυψη του διαρκούς κακουργήματος της εσχάτης προδοσίας

– Απόπειρα υπόθαλψης στοιχείων που αφορούν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας

– Εχθρική ενέργεια κατά της πατρίδας

– Σφετερισμό εξουσίας

– Παράβαση καθήκοντος

– Κατάχρηση εξουσίας

– Απιστία προς το Σύνταγμα, το Έθνος, την πατρίδα και τους πολίτες

– Απόπειρα μόνιμης εγκαθίδρυσης της κατοχής στη χώρα

Αποζημιώσεις έως 10 εκατ. ευρώ

Με άλλα έγγραφα, που φέρουν στο πάνω μέρος της σελίδας ως φορέα το «Ανώτατο Τριαδικό Νομοθετικό, Εκτελεστικό και Δικαστικό Συμβούλιο του Έθνους των Ελλήνων», ζητούν την αποζημίωσή τους σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, ύψους έως και 10 εκατ. ευρώ. Αυτός ο βαρύγδουπος τίτλος ενός ανύπαρκτου οργάνου, χρησιμοποιείται πιθανώς για να προσελκύσει οπαδούς προβάλλοντας μια επίφαση νομιμότητας και επισημότητας.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα νέα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενεργοποίησε την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.