ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το κίνημα κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών: «Κάτι συμβαίνει στην Ελλάδα»

1 min read

Το κίνημα που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα μέσω των μαζικών διαδηλώσεων κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών, που ανερυθρίαστα προωθεί η κυβέρνηση με σειρά μέτρων εξαναγκασμού, όπως τα πληρωμένα rapid ή PCR tests, που θα πρέπει να υποβάλλεται κάθε πολίτης ακόμη και να πάει για… καφέ ή στα καταστήματα, έγινε αντικείμενο των διεθνών ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιογράφος του αμερικανικού  ISE.media βρέθηκε στην Αθήνα τις ημέρες των μαζικών  διαδηλώσεων κατά των υποχρεωτικών και αναγκαστικών εμβολιασμών μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά».

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς προς την τρίτη ()και ποιος ξέρει πόσες ακόμη) δόση του εμβολίου. Για ακόμη μια φορά ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος επιχείρησε να φοβίσει μιλώντας για πιθανές μεταλλάξεις, οι οποίες μελλοντικά μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή νόσο, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως εξήγησε, οι ιοί αλλάζουν συνεχώς μέσω των μεταλλάξεων και δημιουργούνται διάφορες καινούριες παραλλαγές, από τις οποίες αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις που είναι σημαντικές.

«Αυτές οι παραλλαγές επηρεάζουν κυρίως την πρωτεΐνη ακίδα, την πρωτεΐνη δηλαδή που μπαίνει μες στο κύτταρο με αποτέλεσμα να επηρεάζει κυρίως την μεταδοτικότητα.

Δυστυχώς, υπάρχουν πιθανότητες, και σε αυτό αναφέρθηκε και η βρετανική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση, για μεταλλάξεις σε δομικά γονίδια που σχετίζονται με διαφορετική συμπεριφορά στον πολλαπλασιασμό και την αλληλεπίδραση με τον ξενιστή, με το κύτταρο.

Αυτές λοιπόν μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή νόσο.

Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν τέτοιες μεταλλάξεις, όπως υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν και μεταλλάξεις με αντοχή στα εμβόλια ή στα αντιικά φάρμακα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχει και το καλό σενάριο που προβλέπει την  επικράτηση μεταλλάξεων με χαμηλή παθογονικότητα και τη μετατροπή της πανδημίας σε μια ενδημική νόσο.  

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει και τρίτη δόση του εμβολίου , ο καθηγητής εστίασε σε τρεις κατηγορίες πολιτών που φαίνεται ότι την έχουν ανάγκη. 

Πρόκειται για τους μεταμοσχευμένους ή ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους που σιγά  έχουν φθίνουσα ανοσιακή απάντηση και για να αυξηθεί σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο, χρειάζεται μια επαναληπτική δόση. «Όπως πιθανώς κάτι τέτοιο να χρειαστεί για τους υγειονομικούς, οι οποίοι έχουν καλύψει το διάστημα των 6-9 μηνών ανοσίας από το εμβόλιο κι εκτίθενται σε υψηλά ιικά φορτία. Αυτά θα συζητηθούν από την Επιτροπή μες στον Αύγουστο», τόνισε. 

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.