ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θέλουν σύγκρουση οι Τούρκοι: Προσβολές και απειλές κατά Μητσοτάκη και Ελλάδας – «Μην ξεχνάτε το ’22»

1 min read

«Ξεφεύγει» η κατάσταση – Επικίνδυνη κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά με τους Τούρκους να απειλούν ευθέως ακόμα και με… γενοκτονία των Ελλήνων – Χαρακτηρίζουν ψεύτη και συκοφάντη τον Έλληνα πρωθυπουργό και ζητούν αποζημιώσεις για την μικρασιατική καταστροφή…

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ασκεί η Άγκυρα.

Σε ανακοίνωση – απάντησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, κάνει λόγο για «αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς χαρακτηρισμούς» του κ. Μητσοτάκη, «σε βάρος της ιστορίας μας».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ φθάνει στο σημείο να προβάλλει ισχυρισμούς για εγκλήματα του ελληνικού Στρατού και αναφέρει ότι μας πέταξαν στο Αιγαίο το 1922.

Είναι πλέον προφανές ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν πλέον την ένταση και αυτές οι αναφορές μόνο τυχαίες δεν είναι.

«Εάν η ελληνική ηγεσία, που δεν πρέπει να ξεχνά ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία της, πρέπει να δει τους όρους της Συνθήκης της Λωζάννης όπου αποφασίστηκε να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε», είπε ο Ακσόι.

Ολοκληρώνοντας, ο Ακσόι, κάλεσε την ελληνική πλευρά να «αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο, είχε κάνει λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια, και αναφέρθηκε στη σταθερή προσπάθεια να αναγνωριστεί η θυσία τους.

Η εν λόγω δηλώσεις του Ακσόι, έρχονται σε μία τεταμένη περίοδο, λόγω της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα της Μεσογείου.

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και στη συνέχεια εστάλη στον ΟΗΕ. Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τα δικαιώματα της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.