ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο τουρκικός Στρατός αγνόησε την προειδοποίηση της Δαμασκού – Αναπτύσσεται βαθύτερα στη βόρεια Συρία (φωτό, βίντεο)

1 min read

Ο τουρκικός Στρατός αγνόησε την προειδοποίηση της Δαμασκού - Αναπτύσσεται βαθύτερα στη βόρεια Συρία (φωτό, βίντεο)

Μετά την αντίδραση της Δαμασκού, η οποία προειδοποίησε τον τουρκικό Στρατό να αποχωρήσει άμεσα από την Ιντλίμπ, η Τουρκία φαίνεται να συνεχίζει τις προκλητικές τις κινήσεις εντός των συριακών συνόρων. Ο «σκοπός» των τουρκικών δυνάμεων φαίνεται να είναι η περικύκλωση ενός κουρδικού θύλακα καθώς και να εμποδίσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής Αεροπορίας στην Ιντλίμπ.

Τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στη Συρία από ένα σημείο κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Μπαμπ αλ Χάουα την Πέμπτη, για πρώτη φορά από πέρυσι, οπότε η Άγκυρα ξεκίνησε μια μεγάλη χερσαία και εναέρια επιχείρηση για «την εκδίωξη του ISIS» από τη μεθόριο μεταξύ Συρίας –Τουρκίας.

Τουλάχιστον τέσσερις αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν πλήθος αρμάτων μάχης και άλλο βαρύ οπλισμό, έχουν λάβει θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της ανάπτυξης του τουρκικού στρατού που αναμένεται να προχωρήσει πιο βαθιά στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με πηγές των Σύρων ανταρτών και με δημοσίευμα του Reuters.

«Σχεδόν 200 στρατιώτες βρίσκονται πλέον σε περιοχές που χωρίζουν τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο κουρδικών στρατευμάτων και αυτά που ελέγχονται από οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιμπραχίμ αλ Ιντλίμπι ένας στρατιωτικός σύμβουλος του ελεγχόμενου από την Τουρκία Free Syrian Army (FSA).

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι τουρκικοί εκσκαφείς εργάζονται ολημερίς δημιουργώντας οχυρώσεις και θέσης παρατήρησης.

Ενισχύσεις με επιπλέον τουρκικά άρματα μάχης και προσωπικό έφτασαν στα συριακά σύνορα χθες Σάββατο. Αποτέλεσμα αυτού είναι η Τουρκία να έχει «στήσει» καλά εξοπλισμένες δυνάμεις στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη περιοχή, θα επιχειρήσει να εμποδίσει τους Κούρδους να ενώσουν την απομονωμένη περιοχή Αφρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, με την υπόλοιπη αυτόνομη περιοχή που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις της στην περιοχή γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη τον προηγούμενο μήνα με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για τον περιορισμό των συγκρούσεων μεταξύ των Σύρων ανταρτών και της συριακής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το συριακό SANA το οποίο επικαλείται πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας η Δαμασκός απαίτησε την «άμεση και άνευ όρων απομάκρυνση όλων των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία».

Η ίδια πηγή είπε στο SANA ότι η Συρία καταδικάζει την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ αποκαλώντας την «μια κραυγαλέα επιθετική κίνηση εναντίον της κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας της Συρία όπως και σκανδαλώδη παραβίαση των διεθνών νόμων».

Όπως ανακοίνωσε το SANA η Δαμασκός θεώρει πως η τουρκική επιθετική κίνηση στην Ιτλίμπ δεν έχει να κάνει τίποτα με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην διάσκεψη της Αστάνα μεταξύ της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στον ελεγχόμενο από την Τουρκία FSA, επισημαίνουν ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προελάσει βαθύτερα στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα οι ισλαμιστές να αναγκαστούν να υποχωρήσουν προς τα νότια.

 


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.