ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι; 20 λεπτά πάνω η τιμή του!

1 min read

Τα μαγαζιά στοκάρουν αλεύρι και ζάχαρη

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την επάρκεια τροφίμων, όμως ήδη η έλλειψη στο αλεύρι έφερε τις πρώτες αυξήσεις στο ψωμί.

Έτσι από το πρωί της Δευτέρας πολλοί καταναλωτές που πήγαν στο φούρνο τους για να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη των αυξήσεων. Το χωριάτικο από 80 λεπτά πουλιέται ένα ευρώ, ενώ η μπαγκέτα από 90 λεπτά στα 1,10 ευρώ, το καλαμποκένιο ψωμί στα 1,20 ευρώ και άλλοι τύποι ψωμιού έχουν φτάσει το 1,30.

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη στοκάρει αλεύρι και ζάχαρη, με τις τιμές να αυξάνουν, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ίδια κατάσταση θα επικρατήσει και με το βούτυρο.

Κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων δεν εντοπίζει η κυβέρνηση 

Στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του επισιτισμού στη χώρα, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι ο εφοδιασμός της αγοράς για τα σιτηρά είναι επαρκής και τα όποια κενά παρατηρούνται στο ηλιέλαιο θα καλυφθούν μέσω εσωτερικής παραγωγής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει επιπλέον οικονομική στήριξη για κτηνοτρόφους και αγρότες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις σε ζωοτροφές και λιπάσματα, που αποτελούν μεγάλο βραχνά.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προστατεύει την αισχροκέρδεια, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο, να δηλώνει: «Τη στιγμή που ο κόσμος δεν βγάζει τον μήνα, η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια. Έχουμε να περιμένουμε κάτι από τους ελέγχους της Νέας Δημοκρατίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι».

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.