ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Θα είναι καμίνι η Αγιά Σοφιά” λέει ο λυράρης που έπαιξε κεμεντζέ στο γήπεδο της ΑΕΚ

1 min read

Η θεμελίωση του κτιρίου που θα στεγάσει τα δύο μουσεία της Αγιάς Σοφιάς συνδυάστηκε με μία σεμνή τελετή από την ΑΕΚ. Τελέστηκε αγιασμός στις 30 Μαΐου 2020, μία μέρα μετά την ημέρα μνήμης για την Άλωση της Πόλης.

Στο μεταίχμιο που χωρίζει τον φέροντα οργανισμό του γηπέδου από το υπό ανέγερση μουσείο ο πατήρ Τιμόθεος ψάλλει το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου» και ραίνει με Αγιασμό τα σίδερα που «αγκαλιάζονται» με το τσιμέντο. Λίγο πιο πέρα, μέσα από το γήπεδο, στο νότιο πέταλο ακούγονται ήχοι ποντιακής λύρας. Είναι η κεμεντζέ του Γιάννη Μιχαηλίδη η φωνή του οποίου ερμηνεύει γνώριμα παραδοσιακά ποντιακά άσματα, όπως το «Πάρθεν η Ρωμανία» και το «Αητέντς επαραπέτανεν».

Ο παλιός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Ηλίας Ατματσίδης είναι παρών και καταγράφει το στιγμιότυπο με βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο γίνεται viral στον ενωσίτικο κόσμο. Το Sportdog μίλησε με τον καλλιτέχνη που έγινε ο δεύτερος λυράρης, ο οποίος έπαιξε μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Είχε προηγηθεί ο Κώστας Κωστελίδης τον Ιούνιο του 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων . Μόνο που δύο χρόνια πριν η κεμεντζέ ακούστηκε μέσα σε ένα εργοτάξιο, ενώ σήμερα μιλάμε για ένα έτοιμο γήπεδο.

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο Sportdog.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.