Θα διαψεύσει κανείς τα περί συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για τους μουφτήδες;

Newskamatero

Μια σημαντική αλλά και πραγματικά περίεργη πληροφορία έφερε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα αναφορικά με την συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων Μουφτήδων της Θράκης.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα, έμπιστη πηγή μετέφερε την παρακάτω πληροφορία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, “Μικρό διάστημα πριν από την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των μουφτήδων στα 67, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής κάλεσε τους μουσουλμάνους βουλευτές

 

 

Τους είπε πως υπάρχει ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να γίνουν αλλαγές σε μουφτείες και βακουφικές επιτροπές στην Θράκη και για αυτό δεν πρέπει να αντιδράσουν αρνητικά στο πρώτο (επικείμενο τότε) βήμα σχετικά με την εξώθηση των νόμιμων μουφτήδων σε συνταξιοδότηση.”

Και συνεχίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, “τους είπε επίσης πως το δεύτερο βήμα θα είναι η εκλογή μουφτήδων και τρίτον η εκλογή βακουφικών επιτροπών. Μάλιστα τους ενημέρωσε πως οι εκλογές για τις βακουφικές επιτροπές θα γίνουν μέσω των δημοτικών εκλογικών καταλόγων. Ακούστηκε δε και το όνομα του Χατζηοσμάν (πρώην βουλευτής, ΠΑΣΟΚ) ως υποψήφιου προέδρου της βακουφικής επιτροπής Κομοτηνής!…”.

 Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα εύχεται η πληροφορία αυτή να μην είναι αληθινή διότι εάν τελικά υπάρχουν αποδείξεις ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε προφανώς αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι το πρώτο στάδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις στην Θράκη.

Επιπλέον, εάν η πληροφορία της ιστοσελίδας είναι αληθινή θα αποδειχτεί ότι η «πολιτική της κότας» δεν είναι πλέον παρελθόν όπως είχε ισχυριστεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πριν από λίγο καιρό.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Θερμή υποδοχή για Τσίπρα στη ΔΕΘ -Και δεύτερο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα εγκαίνια

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ καθώς ανακοινώθηκε και  δεύτερο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα μπροστά από Βελλίδειο Συνεδριακό […]