ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

θύμα Επίθεση χάκερ η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ

1 min read

Βοήθεια από την αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπείας NSA, προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες της κυβερνοεπίθεσης κατά των δεδομένων Γερμανών πολιτικών, ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας BSI, στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξαν δεκάδες επιθέσεις ‘χάκερ’, οι οποίες υπήρξαν εν μέρει επιτυχείς.

Όπως πρόσθεσε η BSI, μία από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Μπούντεσταγκ (το ακροδεξιό AfD) ήταν η μόνη που δεν επλήγη από τις κυβερνοεπιθέσεις.

Σημειώνεται ότι θύμα μαζικής επίθεσης  χάκερ έπεσε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Οι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε μαζική δημοσίευση προσωπικών δεδομένων των θυμάτων τους στο Διαδίκτυο.

Όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, η επίθεση των χάκερ εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD και δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Από την επίθεση επηρεάστηκαν όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και άλλες προσωπικότητες και δημοσιογράφοι. Το ποιος είναι πίσω από την επίθεση παραμένει, επίσης, ασαφές.

 

Σοβαρή η διαρροή, σημείωσε η υπουργός Δικαιοσύνης

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας καταδίκασε την «σοβαρή» διαρροή στο Ίντερνετ των προσωπικών δεδομένων πολιτικών, για την οποία σημείωσε ότι συνιστά επίθεση στην δημοκρατία της χώρας.

«Ο δράστης της επίθεσης θέλει να βλάψει την εμπιστοσύνη στην δημοκρατία μας και στους θεσμούς μας», σημείωσε η Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Ο δράστης πρέπει να βρεθεί αμέσως και να γίνουν γνωστά τα κίνητρά του, πρόσθεσε.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους εγκληματίες και σε αυτούς που τους υποστηρίζουν να υπαγορεύουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση στη χώρα μας», αντέδρασε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.