ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεταμένο το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία: Φόβοι για ρήξη και νέες εκλογές

1 min read

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία καθώς, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετέβη στο μέγαρο Κυρηνάλιο και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται για ένδειξη ότι η συνεργασία με την Λέγκα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω και της υποψηφιότητας του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία εναντιώθηκε ο Ματαρέλα, παρά τις πιέσεις του κόμματος της Λέγκα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων, ο Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου.

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, είχε μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.

Αν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ναυαγήσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι νέες εκλογές το φθινόπωρο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν υπάρξει, όμως, θετική ολοκλήρωση των προσπαθειών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα παρουσιάσει στον πρόεδρο την λίστα των υπουργών του και θα μπορέσει να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.