ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεταμένη η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας «Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Γεωργία»

1 min read

Τεταμένη η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι «όποιος από τους συμμάχους της Μόσχας σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση συντάσσεται με την γραμμή των ΗΠΑ συνιστά αυτομάτως κίνδυνο για την ίδια», το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό στα σύνορα με την Γεωργία.  

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Γεωργία και ότι οι ρωσικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία καθώς και οι δυνάμεις στα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Σημειώνεται ότι στην Τιφλίδα, χιλιάδες Γεωργιανοί βγήκαν στους δρόμους επί τρεις συνεχόμενες νύχτες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε νόμο, όπως είπαν, «εμπνευσμένο από τη Ρωσία» για τους «ξένους πράκτορες» που απειλούσε να «εκτροχιάσει» την προσπάθεια της χώρας για στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη.

«Μοιάζει πολύ με το Μαϊντάν του Κιέβου», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στα γεγονότα του Μαϊντάν το 2014 που είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου  πρόεδρου της  Ουκρανίας  Βίκτορ Γιανουκόβιτς .

«Μου φαίνεται ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται γύρω από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σχετικά με το πόσο επικίνδυνο είναι να ακολουθήσεις έναν δρόμο προς τη δέσμευση με τη ζώνη ευθύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, τη ζώνη συμφερόντων τους», είπε ο Λαβρόφ κάτι που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση στρατιωτικής επέμβασης στην Γεωργία.

Τώρα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την κατάσταση συναγερμού και τίποτα δεν δείχνει ότι η ένταση θα εκτονωθεί σύντομα.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.