ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεράστιες πληγές στην Ελληνική οικονομία, παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ

1 min read

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να κρύψει την τραγική αλήθεια κάτω από το χαλί, εντείνεται η ανησυχία στην αγορά για τις πληγές που θα αφήσει η νέα κρίση στην Ελληνική οικονομία.

Όπως επισημαίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, την ώρα που σε άλλες χώρες το ποσοστό του ΑΕΠ τους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας φτάνει στο 10%, στην Ελλάδα φτάνει μόλις στο 3,5%. Οπότε είναι απόλυτη ανάγκη, αυτές τις ώρες που πλήττεται βάναυσα το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Χώρας, να αυξηθεί το ποσοστό της ενίσχυσης, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος οι περισσότερες επιχειρήσεις να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Την ίδια στιγμή, εφιαλτικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη της Ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Ο δείκτης PMI, που καταγράφει την πορεία του μεταποιητικού τομέα βάσει παραγωγής και παραγγελιών, υποχώρησε τον Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Με την σταδιακή εξάπλωση της επιδημίας και την έντονη μείωση της ζήτησης από το εσωτερικό και το εξωτερικό, πολλές επιχειρήσεις περιόρισαν την παραγωγή, διέκοψαν την λειτουργία τμημάτων ή έκλεισαν προσωρινά τα εργοστάσιά τους την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Έτσι, η μείωση των επιπέδων απασχόλησης ήταν απότομη και η ταχύτερη που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2015. Παράλληλα, το βαρόμετρο του ΙΟΒΕ καταγράφει ρεκόρ στην πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις της κρίσης αναμένεται να εκταθούν σε βάθος χρόνου και στο σύνολο των τομέων της οικονομίας.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η ζοφερή πραγματικότητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ψευδώς και αναιδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.