ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τεράστια προβλήματα στο Πήλιο από την κακοκαιρία BINTEO

1 min read

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη

Εικόνες αποκάλυψης κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στο οδικό δίκτυο όπου υπάρχουν καθιζήσεις – καταπτώσεις σε πάρα πολλά σημεία. Έχουν καταγραφεί πάνω απο 30 σημεία καθιζήσεων στον άξονα από Ξουρίχτι μέχρι Ζαγορά και τρία νέα στον άξονα από Καράβωμα μέχρι και τα Χάνια.

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr οι τρεις νέες καθιζήσεις, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, έθεσαν εκτός λειτουργίας, το μοναδικό ασφαλές δίκτυο από και προς το Δήμο Ζαγοράς, απ’ όπου διέρχονται λεωφορεία και φορτηγά με αποτέλεσμα το Πήλιο να κοπεί στα δύο. Ο δρόμος Χανίων–Κισσού θεωρείται πλέον επικίνδυνος για την κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, καθώς οι κλίσεις είναι πολύ μεγάλες, ενώ στο οδικό δίκτυο, από Ξουρίχτι προς Ζαγορά, απαγορεύτηκε η κίνηση λεωφορείων και φορτηγών, καθώς οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και καταρρέουν. Αποκλεισμένο είναι και το Πουρί, από τη Ζαγορά καθώς στη θέση του δρόμου ξεπήδησε χείμαρρος.

Συνολικά στο Πήλιο επιχειρούν 20 μηχανήματα της περιφέρειας, μπουλντόζες, φορτωτές και τσαπάκια. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς υπήρξε και νέα επιδείνωση του καιρού από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη το νερό από την βροχόπτωση όλη τη νύχτα επιδείνωσε τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις σε Ζαγορά – Καράβωμα και Χάνια -Καράβωμα. Η Τσαγκαράδα είναι απροσπέλαστη καθώς τα ρέματα έχουν σκεπάσει το δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Στο Πουρί ξημέρωσαν χωρίς ρεύμα, όπως και στη Ζαγορά και στο Ανήλιο και την Τσαγκαράδα δεν έχουν νερό. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως δεν έχουν ξαναζήσει τέτοιο φαινόμενο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κάνει λόγο για μια τραγική κατάσταση που όμοιά της δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Υπάρχουν δυναμικές καθιζήσεις ανά μία ώρα και φαινόμενα σε εξέλιξη σε όλο το Πήλιο. Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιούμε αποκαταστάσεις και καταγράφουμε τις ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο, να υπάρχει βατότητα στο οδικό δίκτυο, παρά τα πρωτοφανή φαινόμενα και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές των καθιζήσεων. Συστήνουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις έως ότου σταματήσουν τα φαινόμενα».

Τεράστιες είναι όμως οι καταστροφές και στο Νότιο Πήλιο.Υπάρχουν καταστροφές στο οδικό δίκτυο που είναι απροσπέλαστο, σε κρηπιδώματα, τοιχία αντιστήριξης και αγωγούς ύδρευσης. Ακόμη και ο αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας των κατολισθήσεων ενώ οι παραλίες έχουν «εξαφανιστεί».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.