ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

1 min read

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Αυγούστου τίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την κατάργηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την σύσταση στη θέση του ενός νέου φορέα με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ήδη η προαναγγελία του νέου φορέα είχε δημιουργήσει έντονη αναστάτωση στους εργαζομένους με το Σωματείο να εκφράζει πολλές φορές την ανησυχία του για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο όλες τις θέσεις εργασίας.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από τον νέο φορέα καθώς όπως αναφέρει ο υπ. Υγείας η πολυνομία που διέπει σήμερα τη λειτουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνδυασμό με τη μη έκδοση μέχρι σήμερα, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, Εσωτερικού Κανονισμού του Κέντρου, έχουν δημιουργήσει πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, ο νέος Οργανισμός θα περιλαμβάνει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα, αλλά και χωρίς κίνδυνο παράκαμψης των ισχυουσών διατάξεων, σε κατεπείγοντος για τη Δημόσια Υγεία χαρακτήρα ανάγκες και κινδύνους.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο, ιδρύονται τα Κέντρα Αναφοράς για συγκεκριμένα θέματα Δημόσιας Υγείας αλλά και το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη εργαστηριακή επιτήρηση των νοσημάτων στη χώρα.

Πηγή:healthreport.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.