Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Newskamatero

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Αυγούστου τίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την κατάργηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την σύσταση στη θέση του ενός νέου φορέα με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ήδη η προαναγγελία του νέου φορέα είχε δημιουργήσει έντονη αναστάτωση στους εργαζομένους με το Σωματείο να εκφράζει πολλές φορές την ανησυχία του για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο όλες τις θέσεις εργασίας.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από τον νέο φορέα καθώς όπως αναφέρει ο υπ. Υγείας η πολυνομία που διέπει σήμερα τη λειτουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνδυασμό με τη μη έκδοση μέχρι σήμερα, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, Εσωτερικού Κανονισμού του Κέντρου, έχουν δημιουργήσει πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, ο νέος Οργανισμός θα περιλαμβάνει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα, αλλά και χωρίς κίνδυνο παράκαμψης των ισχυουσών διατάξεων, σε κατεπείγοντος για τη Δημόσια Υγεία χαρακτήρα ανάγκες και κινδύνους.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο, ιδρύονται τα Κέντρα Αναφοράς για συγκεκριμένα θέματα Δημόσιας Υγείας αλλά και το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη εργαστηριακή επιτήρηση των νοσημάτων στη χώρα.

Πηγή:healthreport.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Γκιγιέρμε

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Γκιγιέρμε έφτασε την Πέμπτη το απόγευμα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μιας και οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σε όλα με την Ντεπορτίβο για την απόκτησή του. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος μέσος […]