ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος στo ανούσιο μέτρο των SMS: «Από 3 Μαΐου για την εστίαση Από 15 Μαΐου γενικά» είπε ο Α.Γεωργίαδης

1 min read

Τέλος σε ένα μέτρο χωρίς ουσία (παρά μόνο να δίνονται πρόστιμα σε πολίτες) αναμένεται αν βάλει η κυβέρνηση από τον Μάιο, σύμφωνα με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ουσιαστικά σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης οι πολίτες θα πηγαίνουν χωρίς SMS από τις 3 Μαΐου στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ από τα μέσα Μαΐου θα καταργηθεί εντελώς το μέτρο, οι λεπτομέρειες θα εξακριβωθούν τις επόμενες μέρες. 

«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της Εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλλα δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες. Θα μιλήσουμε πρώτα με τους λοιμωξιολόγους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης. Έχουμε έναν οδικό χάρτη. Είχαμε και πέρυσι κανόνες. Σε αυτές τις ράγες πάνω – κάτω θα κινηθούμε. Και μιλάμε φυσικά μόνο για εξωτερικούς χώρους. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Και στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να πάμε να φάμε, τόνισε: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Θα διευκρινιστούν ωστόσο οι λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες».  

Για την πλατφόρμα επιδότησης ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης, τόνισε: «Στόχος μας είναι ν’ ανοίξει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου. Θα καταβληθούν τα χρήματα ανάλογα με τον τζίρο».

Για το αν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μετά το άνοιγμα της εστίασης, είπε: «Αυτό λέει η λογική. Ενδεχομένως».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά προανήγγειλε κατάργηση των SMS μετά τις 15 Μαΐου, ενώ τόνισε πως επόμενος στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη.

Self test στην εστίαση

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν self test. Κάνει 5 ευρώ. Δεν είναι φοβερό το κόστος για λίγο καιρό να πάρει ένα δεύτερο την εβδομάδα ο εργαζόμενος ή ο ιδιοκτήτης. Τα έξοδα θα πάνε στα έξοδα της επιχείρησης.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για την οικονομία. Αν θέλεις να νικήσεις την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Κάποιοι άνθρωποι δεν πήγαν να εμβολιαστούν. Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στην εντατική. Θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τη χώρα».

«Το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν τον δρόμο»

«Αν εμβολιαστούμε όλοι, θα ανοίξουν όλα. Όλα αυτά πρέπει να ανοίξουν. Αυτό θα γίνει αν πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Τον δρόμο τον δείχνει το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το κρίσιμο είναι το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβόλιο AstraZeneca

Ως θετική χαρακτήρισε την ιδέα να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, έτσι ώστε να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, τα κυβερνητικά στελέχη που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

«Δεν είναι κακή ιδέα. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να εξάρω την ανάρτηση του κ. Φίλη που έκανε το Astra Zeneca και έγραψε στο facebook ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και παρότρυνε τον κόσμο να το κάνει».

«Οι γιατροί έχουν άλλη άποψη τη μια εβδομάδα κι άλλη την άλλη»

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά. «Οι γιατροί έχουν άλλη άποψη έχουν τη μία εβδομάδα και άλλη την άλλη. Η επιτροπή των ειδικών πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επιδημιολογική εικόνα. Δεν είναι σταθερή. Αυτή αλλάζει».

Τέλος, ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στα self test που θα χρειαστεί η χώρα για το άνοιγμα των σχολείων. «Μην ανησυχείτε

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.