ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

1 min read

Τέλος στην αξιοποίηση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ έβαλαν οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, διευκρινίζοντας ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνον στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών.

Σε ό,τι αφορά σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρόεδρος ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ για τις 71 βγήκαν εντολές. Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχεία της λίστας, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι έχει βγει εντολή ελέγχου για 629 ΑΦΜ και 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονταιμε συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα. Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807, ενώ τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.

Συνολικά από την Λαγκάρντ ταυτοποιήθηκαν 1727 ΑΦΜ μέχρι το Μάρτιο του 2017 ενώ τότε στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1228 ΑΦΜ. Όμως οι αποφάσεις του ΣτΕ σταμάτησαν τον περαιτέρω έλεγχο.

Ο Γιώργος Πιτσιλής απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ακόμη, πως το να διατηρεί κανείς λογαριασμό στο εξωτερικό δεν συνιστά από μόνο του ποινικό αδίκημα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.