ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος σε 550.000 ανασφάλιστα ΙΧ βάζει η κυβέρνηση – Έρχεται βροχή αυξήσεων στα ασφάλιστρα

1 min read

Τελειώνει η ανοχή κυβέρνησης και ασφαλιστικών εταιριών απέναντι στους 550.000 περίπου ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ αυτοκινήτων και από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις μέσα από την πλατφόρμα https://dilosi.services.gov.gr/templates/VEHICLE-INSURANCE/create, με ταυτόχρονα πρόστιμα από την τροχαία.
Πρόσβαση στον έλεγχο των πινακίδων άλλων οχημάτων όσον αφορά το αν είναι ασφαλισμένα ή όχι, έχουν πλέον οι οδηγοί μέσα από τη νέα εφαρμογή MyAuto που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Εκτιμάται πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε κατά 40.000 ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων λόγω της εισόδου στην ασφαλιστική αγορά στόλου ενοικιασμένων ΙΧ αυτοκινήτων, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή από την οικονομική βοήθεια που δίνει το Fuel Pass.
Υπενθυμίζεται ότι μια από τις προϋποθέσεις για την είσπραξη του Fuel Pass είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
Τελικά φαίνεται ότι, μέσα από τις διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές που θέτει σταδιακά σε εφαρμογή η πολιτεία, θα αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς από την επόμενη περίοδο θα έρθουν και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα ασφάλιστρα στην ασφάλιση αυτοκινήτου είχαν μειωθεί σημαντικά και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.
Αν και ο ανταγωνισμός παραμένει, κύρια μέσα από τις online ασφαλίσεις, είτε είναι από τις ίδιες τις εταιρίες είτε από πρακτορειακές πωλήσεις μέσα από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών, έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες που διατηρούσαν χαμηλά τα ασφάλιστρα.
Αυτές οι συνθήκες έχουν να κάνουν με την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και των ζημιών, με την αύξηση του κόστους των εργασιών και των ανταλλακτικών, αλλά με τον περιορισμό των κερδών των ασφαλιστικών εταιριών, κύρια από τις επενδυτικές τους δραστηριότητες λόγω της αστάθειας των χρηματαγορών από την ενεργειακή και όχι μόνο κρίση.
Παρόλα αυτά οι αυξήσεις αυτές δεν θα είναι τέτοιες που να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών στην κάλυψη άλλων βασικών τους αναγκών να αυξήσει και τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων, που ήδη είναι πολλά στην χώρας μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.