ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος οι Πανελλήνιες – Γαβρόγλου: Με τον βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

1 min read

Με τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Ιούνιο του 2020, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξηγώντας ότι οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα αλλάξουν, με την Γ’ Λυκείου να μετατρέπεται σε προπαρασκευαστική χρονιά ενόψει της μετάβασης των μαθητών στο πανεπιστήμιο.

Η Β’ Λυκείου θα γίνει τάξη κατά την οποία θα ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες γνώσεις, με τον υπουργό να επισημαίνει πως θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα αλλά σε μεγαλύτερο βάθος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στη «Real News».

Προανήγγειλε δε αλλαγές στα «μαθήματα κορμού» του Λυκείου, δηλαδή τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες.

Όπως είπε, έχουν καταρτιστεί προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να εναρμονιστούν με τις νεότερες ερευνητικές-επιστημονικές εξελίξεις αλλά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη σχέση με την καθημερινότητα των μαθητών.

Τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων για την μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη ο κ. Γαβρόγλου το χαρακτήρισε «ανοιχτό ζήτημα» για την «κυβέρνηση συνολικά» και κατέληξε πως «περιθώρια συναινετικών και προωθητικών λύσεων».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.