ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Τέλος» οι ουκρανικές δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις: Τους έκοψε την δορυφορική επικοινωνία ο Ε.Μασκ λόγω… χρεών!

1 min read

«Περισσότερα από 1.300 δορυφορικά τερματικά διαδικτύου Starlink που αποτελούσαν τον ιστό του διαδικτυακού κέντρου επιχειρήσεων του ουκρανικού Στρατού, σταμάτησαν να λειτουργούν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις του» αποκάλυψε το CNN, αφήνοντας τις ουκρανικές μονάδες του πεδίου μάχης χωρίς δικτυοκεντρική υποστήριξη!

Τα τερματικά είχαν αγοραστεί από μια βρετανική εταιρεία και η επικοινωνία κοστίζει 2.500 δολάρια το μήνα.

Υποτίθεται ότι η λειτουργία τους κοστίζει 3,25 εκατομμύρια δολάρια το μήνα και η Βρετανία θα τα πλήρωνε αλλά αυτό δεν συνέβη, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ρ.Σούνακ, ανακοίνωσε την περικοπή της οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

Έτσι τα τερματικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας τυφλώνοντας τις ουκρανικές μονάδες με εμφανή την μείωση της απόδοσής τους στο πεδίο της μάχης!

Η μητρική εταιρεία του Starlink, SpaceX, έστειλε επιστολή στο Πεντάγωνο τον Σεπτέμβριο 2022, ενημερώνοντας ότι δεν θα μπορούσε πλέον να διατηρήσει την υπηρεσία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα εκτός εάν λάβει χρηματοδότηση. Ο Musk έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι η ουκρανική επιχείρηση «κόστισε στην SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους».

Στο μεταξύ σήμερα επιθέσεις σε όλο το μήκος του μετώπου από το Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) μέχρι την Χερσώνα και το Νικολάεφ εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί, αλλά δεν φαίνεται να έχουν διαρρήξει το μέτωπο σε κάποιο σημείο, ενώ είχαν σημαντικές απώλειες στο Krasny Liman, στο Λουγκάνσκ, όπου απώλεσαν πάνω από 60 στρατιώτες.

Οι επιθέσεις τριών τακτικών ομάδων της Ουκρανίας προς τα χωριά Stelmakhovka, Ploshchanka και Kremennaya αποκρούστηκαν και καταστράφηκαν ένα τανκ, δύο θωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία φορτηγά και ένα μηχανοκίνητο όχημα.

«Νότια του Donetsk, μονάδες πυροβολικού επικράτησαν των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στους οικισμούς Novomikhailovka, Pavlovka και Vremevka, Πάνω από 120 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, ένα φορτηγό και δύο μηχανοκίνητα οχήματα σκοτώθηκαν καταστράφηκε» αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Την ίδια στιγμή καταρρίφθηκαν στο Ugledat ένα Mil Mi-8 κι ένα MiG-29 της ουκρανικής Αεροπορίας. Πάντως το ότι η Ουκρανία έχει ακόμα μάχιμα εναέρια μέσα, έστω και αν πρόκειται για τις παρτίδες που έχει παραλάβει από Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία, μετά από την ολική καταστροφή των γνωστών βάσεών της, είναι σίγουρα επιτυχία για το Κίεβο.

Επίσης οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι αναχαίτισαν 27 ρουκέτες HIMARS: «Η αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 κοντά στο Ugledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Επιπλέον, 27 αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες HIMARS αναχαιτίστηκαν κοντά στους οικισμούς Leninskoye και Mospino στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Novaya Kakhovka στην περιοχή Kherson», πρόσθεσε ο Konashenkov, σύμφωνα με το Tass.

Στο Donetsk το Κοινό Κέντρο Συντονισμού και Ελέγχου για τα ουκρανικά εγκλήματα πολέμου κατήγγειλαν ότι οι Ουκρανοί κτύπησαν πολίτες: «Ένας βομβαρδισμός από ουκρανικές δυνάμεις που καταγράφηκε προς το Donetsk (περιοχή Κιγιέφσκι)• στις 20:15 ώρα Ελλάδας. 20 ρουκέτες BM-21 Grad εκτοξεύτηκαν στην πόλη»

Στην Χερσώνα τα πράγματα είναι «θολή» η επιχειρησιακή κατάσταση για τους Ρώσους, εν αναμονή της μεγάλης ουκρανικής επίθεσης: Ενώ συνεχίζεται η εκκένωση αμάχων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, δόθηκε εντολή και αφαιρέθηκε η ρωσική σημαία από το κτίριο της διοίκησης της ομώνυμης πόλης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιθέσεις προς την κατεύθυνση του Svatove και της Kreminna στις 4 Νοεμβρίου.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις που προσπάθησαν να επιτεθούν βορειοδυτικά του Svatove.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov υποστήριξε ότι «Συνολικά, 27 αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες HIMARS αναχαιτίστηκαν κοντά στους οικισμούς Leninskoye και Mospino στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Novaya Kakhovka στην περιοχή Kherson», πρόσθεσε ο Konashenkov.

Είπε επίσης ότι εννέα UAV καταρρίφθηκαν την προηγούμενη ημέρα κοντά στους οικισμούς Kalininskoye, Sadok και Tomarino στην Χερσώνα και και στα χωριά Stepnoye, Nikolayevka και Zelyony Gai στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 331 αεροσκάφη, 169 ελικόπτερα, 2.435 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 386 πυραυλικά συστήματα, 6.335 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 882 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών και 3.554 πυροβόλα έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut στις 4 Νοεμβρίου, αλλά οι Ουκρανοί ακόμα κρατάνε: Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά του Bakhmut κοντά στο Verkhnokamianske (28 χλμ. βορειοανατολικά του Bakhmut) και στο Spirne (25 χλμ. βορειοανατολικά του Bakhmut).

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.