ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος λαμβάνει το μαρτύριο των 10 Ελλήνων ναυτικών οι οποίοι κρατούνταν ως όμηροι για 4 σχεδόν μήνες στον Περσικό Κόλπο

1 min read

Τέλος λαμβάνει το μαρτύριο των 10 Ελλήνων ναυτικών οι οποίοι κρατούνταν ως όμηροι για 4 σχεδόν μήνες σε δεξαμενόπλοιο στο Ιράν.

Ελεύθεροι να γυρίσουν στην πατρίδα είναι οι 10 Έλληνες ναυτικοί που είχαν πέσει θύματα ομηρίας φρουρών της επανάστασης σε δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο. Συγκεκριμένα πρόκειται για συνολικά 49 ναυτικούς, εκ των οποίων οι 10 είναι Έλληνες.

Η έφοδος των ενόπλων στα δεξαμενόπλοια έγινε στις 27 Μαΐου 2022 και ήταν μία πράξη που πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για την ακινητοποίηση  ενός πλοίου του Ιράν που είχε αγκυροβολήσει  ανοιχτά της Καρύστου, δύο μέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους Έλληνες ναυτικούς βρίσκεται μόνο του στο δεύτερο δεξαμενόπλοιο και σήμερα θα εκδώσει βίζα για την επιστροφή του. Η ανταλλαγή των πληρωμάτων θα γίνει σταδιακά και θα παραμείνει πίσω μονάχα ένας Έλληνας ναυτικός και αυτό με τη θέλησή του.

Να σημειωθεί πως οι ναυτικοί είναι ψυχολογικά καταβεβλημένοι λόγω της πολύμηνης ομηρίας του, αν και το τελευταίο καιρό οι Ιρανοί φρουροί τους παρείχαν φάρμακα και τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.