ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος «καραντίνας» για στρατευμένους και σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών

1 min read

Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί στη χορήγηση αδειών και εξόδων στους οπλίτες υπόχρεους θητείας και στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών που παραμένουν έγκλειστοι από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, από την επόμενη εβδομάδα οι στρατεύσιμοι σταδιακά και τμηματικά θα λαμβάνουν εξόδους από τις διοικήσεις των στρατιωτικών σχηματισμών. Το ίδιο θα ισχύει και με τους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με τις Διευθύνσεις Υγειονομικού και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η χορήγηση αδειών θα ξεκινήσει στους οπλίτες που διαμένουν στις ίδιες περιφερειακές ενότητες με τις μονάδες που υπηρετούν. Όμως, μετά τις 19 Μαΐου οπότε θα ισχύει και η άρση των περιορισμών των μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, θα δίνονται άδειες και στους στρατεύσιμους που διαμένουν εκτός των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται οι στρατιωτικοί σχηματισμοί στους οποίους υπηρετούν τη θητεία τους.

Σε ό,τι αφορά στην κατάταξη  των στρατευσίμων της 2020 Γ’ ΕΣΣΟ για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και της 2020 Β’ ΕΣΣΟ για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου 2020, όπως ήδη έχει αποφασιστεί.

Ήδη χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατάταξης για την Πολεμική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται πακέτο που θα περιέχει αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.