ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος η υποχρεωτική μασκοφορία σε εξωτερικούς χώρους για όλους (εμβολιασμένους και μη)! – Αποφασίζεται την Πέμπτη

1 min read

Το τέλος της υποχρεωτικής μασκοφορίας φτάνει και μάλιστα θα αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους εμβολιασμένους!

Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη 24 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής εμπειρογνωμώνων με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για να μην φοράμε πλέον μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. 

Το ενδιαφέρον είναι όμως πως η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα αν θα είναι διπλά εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος. Για παράδειγμα, κάποιος που περπατά μόνος του στον δρόμο δεν θα χρειάζεται να φοράει μάσκα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. 

Κάτι που είναι ταυτόχρονα και εμπαιγμός προς τους εμβολιασμένους, καθώς η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί «προνόμια», όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής μασκοφορίας, μόνο που όπως όλα δείχνουν αυτό θα ισχύει τελικά για όλους. 

Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό η μάσκα θα είναι υποχρεωτική. Σε αυτούς τους χώρους συμπεριλαμβάνονται τα γήπεδα, τα θέατρα, οι συναυλίες, τα μέσα μεταφοράς κ.α.

Τι θα γίνεται στους κλειστούς χώρους

Οι «ειδικοί» εκτιμούν ότι από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς θα μπορούσαμε να βγάλουμε από τώρα τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο ενώ οι επιστήμονες δηλώνουν θετικοί είναι δύσκολο από πλευράς Πολιτείας το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και να επιτηρηθεί καθώς θα χρειάζεται ειδική μέριμνα έτσι ώστε να μπορούν για παράδειγμα να σκανάρονται τα barcode των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να διαπιστώνεται η γνησιότητά τους.

Tι θα γίνει με τα «προνόμια» και το γαλλικό μοντέλο 

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα, ή σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι πολίτες. Κάτι που όμως όπως προαναφέραμε χρειάζεται ειδική μέριμνα. 

Προς το παρόν τα μοναδικό «προνόμιο» είναι πως από την 1η Ιουλίου, όπως έχει ανακοινωθεί, όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα απαιτείται να κάνουν self test για να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χωρίς τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test και self test, αφού θα είναι σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσίευση στα Social Media