ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τέλος από σήμερα, το επίδομα των 534 ευρώ

1 min read

Τέλος από σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους και κατά το πλείστον στις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν, καθώς δεν προβλέπεται παράταση του μέτρου. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζονται οι περιπτώσεις των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας και στις οποίες θα συνεχιστεί δίνεται το επίδομα. 

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων εργαζόμενων τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Ιούνιο, τα 534 ευρώ.

  • Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι σχετικές δηλώσεις για το επίδομα ύψους έως και 534 ευρώ μπορούσαν να υποβληθούν διαδικτυακά στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» από τις 7 έως και τις 11 Ιουνίου 2021 και, μάλιστα, από επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους με εντολή δημόσιας Αρχής και όσες ανήκουν στον κλάδο της εστίασης.

Τι ισχύει με τις μονομερείς δηλώσεις εποχικά εργαζόμενων

Έως την Παρασκευή (02/07) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους εποχικά εργαζομένους για τον μήνα Μάιο.

  • Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» τονίζει πως η συγκεκριμένη παράταση αφορά στην υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων βάσει του άρθρου 129 του ν. 4808/2021 (Α’ 101), από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1346/1983 (Α’ 46) και με την παρ. 5 του άρθρου 38 του ν. 1836/1989 (Α’ 79) σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο 2021.

Δημοσίευση στα Social Media