ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τελεσίγραφο της Gazprom στη Μολδαβία: «Πληρώστε, αλλιώς φυσικό αέριο τέλος»!

1 min read

«Θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια», απάντησε η Moldovagaz

Η Gazprom δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Μολδαβία, εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις πληρωμών της έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος είπε επίσης ότι διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη Μολδαβία σε οποιοδήποτε στάδιο σχετικά με τα ιστορικά χρέη της σε μια μακροχρόνια διαμάχη.

Η Gazprom είχε απειλήσει με παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν, εν μέσω πολιτικών εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και μιας φανερά φιλοδυτικής κυβέρνησης στο Κισινάου.

«Η Gazprom διατηρεί όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να διακόψει πλήρως τις προμήθειες σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης πληρωμής αερίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2022 και του δικαιώματος να ακυρώσει τη σύμβαση ανά πάσα στιγμή λόγω της κατάφωρης παραβίασης του χρονοδιαγράμματος για τη σύναψη της συμφωνίας ρύθμιση του κληροδοτημένου χρέους της Moldovagaz», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ρώσων.

Η απάντηση των Μολδαβών

Από την πλευρά της, η Moldovagaz υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς την Gazprom

«Η Moldovagaz θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις προς την Gazprom», έγραψε σχετικά στο κανάλι του στο Telegram, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της μολδαβικής εταιρείας Vadim Cheban.

Και πρόσθεσε: «Οι επιχειρήσεις μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου του ομίλου εταιρειών Moldovagaz είναι έτοιμες να εργαστούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο Cheban πρόσθεσε ότι η αποπληρωμή του ιστορικού χρέους «λόγω αντικειμενικών συνθηκών είναι πέρα ​​από την αρμοδιότητα της διοίκησης της εταιρείας. Παρά την απουσία ελέγχου αυτού του χρέους, η Moldovagaz είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους βασικούς μετόχους της επιχείρησης στο εγγύς μέλλον και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση αμφισβητούμενων ζητημάτων».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.